İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ/PDY üyesi olduğu, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Kandil’in siyasi uzantısı HDP tarafından hazırlanan anayasa teklifi gibi gelişmelerle gündem olan İYİ Parti’de ihraç ve istifa depremi yaşandı.

ÖZDAĞ İHRAÇ EDİLDİ 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu’ya yönelik ithamları sebebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Ümit Özdağ ihraç edilirken, Adana Milletvekili İsmail Koncuk partiyle bağının kalmadığını açıkladı. Kriz bununla da sınırlı değil, HDP ile ittifak, FETÖ iddiaları partide derin bir çatlağın oluştuğunu gözler önüne serdi.

İSMAİL KONCUK İSTİFA ETTİ

İYİ Parti’de kurultayın ardından ortaya çıkan liste krizi nedeniyle partiyle görüş ayrılığı yaşayan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, partiden istifa etti. Koncuk, “Partide ahlaksız bir operasyon olmuştur. Bu parti ahlaksızlara zemin yaratmak için kurulmuş bir parti değildir” diye konuştu.

İDDİALAR KRİZ ÇIKARTTI

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti’de İstanbul İl Başkanı Kavuncu’ya yönelik ‘FETÖ’ imasında bulunarak, “Akşener kendisinden sonra Kavuncu’yu genel başkanlığa taşımak istiyor” ifadelerini kullanmıştı. Akşener’in kararıyla disipline sevk edilen Özdağ, oybirliğiyle partiden ihraç edildi.

‘HDP’ ÇATLAĞI OLUŞTU

Adana Milletvekili Koncuk, partiden istifa kararını, “İYİ Parti iyi yönetilmiyor. İYİ Parti ile milletvekili ve üye olarak bir bağlantım kalmamıştır” sözleriyle duyururken, partide kriz bununla da sınırlı değil. HDP ile ittifak ve 2018’de ‘yeni anayasa hazırlandığı’ iddiaları çatlak oluşturuyor.

İYİ çatladı

Politika

Habere Git

Editör: TE Bilisim