Askerlik celp döneminin gelişiyle birlikte birçok yükümlüye sefer görev emri verildi. Bununla birlikte vatandaşlar Sefer görev emri nedir, sefer görev emri nasıl sorgulanır, gibi soruların cevabını aramaya başladı. İşte, sefer görev emri ile ilgili bilgiler ve e devlet üzerinden sefer görev emri nasıl sorgulanır sorularının yanıtı:

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

İhtiyaçları karşılayacak tertiplerin yapılmasından sonra her yükümlüye sefer görev çağrısı halinde katılacağı birliğin yerini ve katılma süresini belirten emre sefer görev emri denir. Koğuş ve kuruluşa ait gizli bilgilerin açığa vurulmaması için sefer görev emirlerine ve bunlara ait bildiri çizelgelerine birlik ve kurumların numarası ve açık adı yazılmaz. Bunun yerine birlik ve kurumlara bir seferberlik numarası verilir. Seferberlik numaraları aynı zamanda kısmi seferberlik halinde seferber edilecek birlik ve kurumlara tertip edilen yedek personelin sefer görev çağrısında da kullanılır.

SEFER GÖREV EMRİ NASIL SORGULANIR?

e-devlet” sistemi içerisinde yer uygulamalardan biri de sefer görev emri sorgulama hizmetidir. Sefer görev emri sorgulama yapmak isteyen gençler, askerlik şubesi başkanlığına bizzat müracaatta bulunarak veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler.

Editör: TE Bilisim