Aşı sıralaması öğrenme nereden nasıl yapılır? İşte aşı sırası öğrenme ekranı ve detayları en sık araştırılan konuların başında geliyor. Koronavirüs aşı kayıt yaptırmak isteyenler Sağlık Bakanlığı’nın geliştirdiği “Aşıla” mobil uygulaması üzerinden sıra alabilecek. Fakat öncelik sağlık çalışanlarına ve 65 yaş üstü vatandaşların olacak. Vatandaşlar bu gelişmelerin ardından süreçle alakalı detayları merak etmeye başladı. Peki, Aşı sıralaması öğrenme nereden nasıl yapılır? İşte aşı sırası öğrenme ekranı ve detayları

Aşı sıralaması öğrenme nereden nasıl yapılır? Aşı sırası öğrenme ekranı ve detayları

Aşıla uygulaması ile ilgili tüm bilgilere, dokümanlara, duyurulara ve süreçle alakalı detaylara “https://asila.saglik.gov.tr” adresinden erişilebilecek.

Aşıla mobil uygulaması “https://mobilmarket.saglik.gov.tr” adresi üzerinden İOS, Android ve Huawei  telefonları için indirilebilecek. Uygulama yüklenirken, yükleme ve kullanım ayarlarına dikkat edilecek. İndirdikten sonra kullanabilmek için mutlaka belirtilen ayarlar yapılacak.

Aşılamada öncelik grup olmanın belli şartları var. Dolayısıyla aşı sırasının gelip gelmediğini bilmek gerekiyor. Aşı sırası tıpkı grip aşısı gibi e-nabız uygulaması üzerinden takip edilecek. E-nabız uygulamasını kullanamayanlar aile hekimlerinden sıra hakkında bilgi alabilecek. İkinci doz için verilen süre şimdilik 14 gün, ancak bu süre de değiştirilebilir. 14 günlük süre 60 yaş üzeri gruplarda 21 güne uzatılabilir.

Editör: TE Bilisim