2021 Kanada vize ücreti, dünyanın en yaşanılır ülkesi olarak bilinen Kanada’ya gitmek isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konudur. Kanada vize türleri ve fiyatları hakkında hazırladığımız bu içerikte tüm detaylara hakim olacaksınız. 2021 Kanada Vizesi Ücreti Ödemesini Yapmadan önce bilmeniz gereken her şeyi derledik. İşte, Kanada vizesi hakkında detaylar…

2021 Kanada vize ücreti, Kanada’yı ziyaret etmek isteyenler kişiler için yatırılması gerekenler bir ücrettir. Kanada vize ücreti, yapılacak olan ziyaretin türüne göre değişen vize tiplerine bağlı olarak belirlenmektedir. Kanada turist vizesi, öğrenci vizesi gibi vize türleri, birbirlerinden farklı ücretlendirmelere tabi olmaktadır.

2021 Kanada Vizesi İçin Ücretler

Kanada vize ücretleri, alınacak vizenin türüne göre değişiklik göstermektedir. Kanada vize türleri ve fiyatları şu şekildedir:

Turistik vize;

Konsolosluk harcı (Kendileri vize başvurusunda bulunmak isteyenler için): 185CAD

Vize merkezi ücreti: 100$

Ticari vize;

Konsolosluk harcı (Kendileri vize başvurusunda bulunmak isteyenler için): 185CAD

Vize merkezi ücreti: 100$

Aile ziyareti vize;

Konsolosluk harcı (Kendileri vize başvurusunda bulunmak isteyenler için): 185CAD

Vize merkezi ücreti: 100$

Kısa süreli dil okulu vize;

Konsolosluk harcı (Kendileri vize başvurusunda bulunmak isteyenler için): 185CAD

Vize merkezi ücreti: 100$

Uzun süreli eğitim vize;

Konsolosluk harcı (Kendileri vize başvurusunda bulunmak isteyenler için): 235CAD

Vize merkezi ücreti: 100$

Çalışma izni başvurusu;

Konsolosluk harcı (Kendileri vize başvurusunda bulunmak isteyenler için): 240CAD

Vize merkezi ücreti: 267$

2021 Kanada Vize Ücretleri Nereye ve Nasıl Yatırılır?

Kanada vize ücretleri 2017 yılından önce Ankara’da bulunan Kanada Büyükelçiliği’ nin banka hesabına yatırılmaktaydı. Ancak 2017 yılından sonra Kanada Ankara Büyükelçiliği, vize ücretlerinin ödemelerini online olarak almaya başlamıştır.

Kanada vizesini ödemesi, Kanada Devleti’nin resmi adresi olan www.cic.gc.ca adresinden yapılmaktadır. Sitede bulunan “Immigration and citizenship” butonuna tıkladıktan sonra “Services and information” bölümünün altındaki “PAY YOUR FEES”  butonuna tıklanmalıdır “Pay your fees” kısmına tıkladıktan sonra önünüze hangi ülkeden ödeme yapılacağı ve ne tür bir işlem ücreti ödeneceği sorulacaktır. Bu sorulara doğru cevap verdikten sonra üçüncü bir soru gelecektir. Bu soru genelde 2. sorudaki ne tür bir işlem ücreti ödeneceğine verilen cevap ile alakalıdır.

Bu adımları gerçekleştirdikten sonra ekranda Kanada vize ücreti için ne kadar ödemeniz gerektiği ile ilgi bilgi verilecektir.

2021 Kanada Vizesi Ücreti Ödemesini Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kanada vize ücretini ödeme sırasında birkaç uyarı ile karşılaşılır. Bu uyarıları önceden bilip, hazırlanılması gerekmektedir.

Yapılan ödemeye dair makbuz mutlaka edinilmeli ve mutlaka başvuru sırasında diğer dokümanlar arasında yer almalıdır. Alınan makbuz vize başvurusu için ödeme yapıldığına dair belge olarak kabul edildiğinden önem arz etmektedir

Eğer online işlem sırasında sorulan vize türünü yanlış işaretlenmiş ve yanlış vize ücreti ödenmişse, vize işlemlerinin başlamaması için bir yanlışlık olduğu belirtilmelidir. Vize işlemleri başlamadan önce belirtilmesi mühimdir çünkü işlemler başladıktan sonra vize ücretinin iadesi alınamaz. Belirtilen vize ücretinden yanlış ve fazla ücret yatırılması halinde, yatırılan fazla kısım iade edilmez. Bu yüzden ödeme aşamasında ödenilen miktara dikkat edilmelidir. Elektronik dosyalar da makbuz olarak kabul edilmektedir.

2021 Kanada Vizesi Ücreti Ödeme Sonrası Bilinmesi Gerekenler

2021 Kanada vize ücretini belirlenen miktarda online olarak ödedikten sonra ödeme yapıldığına dair sayfayı bilgisayara kaydedip çıktısının alınması gerekmektedir. Oluşturulan belge başvuru işlemleri için ücretin ödendiğine dair gösterge olarak kabul edildiğinden önem taşımaktadır.

Makbuzun çıktısı alındıktan sonra Kanada Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezleri ile irtibata geçilmeli. Kanada vize ücretinin makbuzuyla birlikte başvuru işlemlerine başlanabilmektedir.

Kanada Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezleri, vize danışmanlık şirketleri ile bir değildir. Başvuru esnasında yardımcı olunmamaktadır. Bu yüzden başvuruya gitmeden önce süreç ile ilgili gerekli yerlerden mutlaka bilgi edinilip o şekilde vize başvuru merkezlerinde bulunulmalıdır.

Editör: TE Bilisim