Ceyhun Aşirov / Karabağ / Özel Haber

Dün ABD Başkanı Donald Trump’ın duyurduğu Azerbaycan ile Ermenistan arasında ‘’İnsani ateşkesi’’ Ermenistan tarafı bozdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, başta sınır bölgesi Terter, Ağcebedi olmak birçok noktaya top atışı yapıldığını bildirdi.

Özellikle Terter’e yapılan top atışlarında sivil insanların evleri zarar gördü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise, Ermenistan tarafının sürekli ateşkesi bozduğunu bildirerek şu açıklamayı yaptı:

‘’Biz esirlerin, cenazelerin değiştirilmesi için ateşkese razı olduk. Ermenistan birkaç dakika geçtikten sonra ateşkesi bozdu. Ateşkes isteyenler Ermenistan’a silahlar gönderiyor. Listesi bende var. Ateşkesi isteyen niye silah gönderir.”

Aliyev, “Ermenistan destekçileri size diyorum. Kurtarmak istiyorsanız Ermenistan devletini söyleyin ki çıksın topraklarımızdan. Bir sözünüzle çıkar. Ermenistanın 252 tankı imha edildi, 53 tankı ele geçirildi. 6 adet S-300 sistemi imha edildi. Soruyorum, nereden geliyor bunların parası?” şeklinde konuştu.

Öte yandan Azerbaycan Ordunsun son iki günde Gubadlı Şehri ve 17 köyü daha kurtardı.

Gelen bilgilere göre Azerbaycan Ordusu artık Laçın ekseninde de operasyon yaptığı ve Ermenistan’ın saldırılarına yanıt verdiği aktarılıyor.

Ermenistan Başkanı ise Kendi Fecbook hesabından canlı yayın yaparak bazı tavizler vereme hazır olduklarını ama Karabağ’ı teslim etmeyeceklerini söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise, sonuna kadar gedeceklerini, Kalıcı ateşkes için Ermenistan tarafının çekilme takvimi açıklaması gerektiğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim