AÖL sınav giriş ekranı! 2020 MEB ile AÖL Açık Lise sınavına nasıl ve nereden girilir? 26 – 27 Aralık 2020 tarihlerinde ypılacak toplamda her ders için verilen 25’er dakikalık süreyle 3 oturum halinde yapılacak olan Açık Lise Sınav detayları adaylar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler dolayısıyla AÖL sınavları da online olarak gerçekleştiriliyor. 2. dönem online Açık Lise Sınav bilgileri Milli Eğitim Bakanlı’ğının (MEB) internet sitesi üzerinden açıklandı. Peki, AÖL sınav giriş ekranı! 2020 MEB ile AÖL Açık Lise sınavına nasıl ve nereden girilir? Bilgiler haberde.

AÖL sınav giriş ekranı! 2020 MEB ile AÖL Açık Lise sınavına nasıl ve nereden girilir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. dönem sınavları 25-26 Aralık tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek. Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 1 ve 2. oturumları 26 Aralık Cumartesi günü , 3. oturumlar  ise 27 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek.

Adaylar takvime göre belirtilen tarih ve saatte T.C kimlik numara ve şifreleri ile direkt olarak aşağıda bulunan Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden sınava giriş yapabilecek.

Sınava ilişkin tüm detaylara aşağıda bulunan adres üzerinden erişebilirsiniz.

Toplam 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek sınavlarda adaylar sorumlu oldukları dersleri seçerek onlıne sınava katılım sağlayacak. Toplam 20 sorudan oluşan sınavlarda adaylara 25 dakika süre tanınacak. Online sınavda çoktan seçmeli 4 şıklı sorular sorulacak. Online sınavda her oturum ayrı olarak gerçekleştirilecek. Oturumlar kendi içlerinde bölünmeyecek ve oturum sona erene kadar ara verilmeyecek.

Sayaç yardımıyla öğrenciler sınavın sona ereceği zamanı görüntüleyebilirken sınav ekranında ‘Önceki soru, Sonraki soru, sınavı başlat, sınavı bitir’ butonları yer alacak. Adaylar cevaplanmış sorulara geri dönüş yaparak cevapları değiştirebilecekler. Sınava giriş yapan ve soruları cevaplandırmayan adaylar ‘Sınava Girdi’ olarak kabul ede-ilecek ve sınav değerlendirmesinde sıfır (0) puan alacak.

UYARI: Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması halinde adaya uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda adayın o derse ait sınavı iptal edilecektir.

MEB AÖL online sınav giriş ekranı için tıklayın!

MEB AÖL online sınavları duyurusu için tıklayın!

Editör: TE Bilisim