Kar yağışı İstanbulluların gündemini meşgul eden konuların başında geliyor. Son günlerde İstanbul’a kar yağacak mı sorusu internette sık sık araştırılıyor. Yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı etkisini göstermişken ve Doğu’da kar kalınlığı birkaç metreye ulaşmışken İstanbullular özlediği beyaz berekete kavuşacağı günleri bekliyor. Peki, İstanbul’a kar ne zaman yağar? Meteoroloji’den bu konuda açıklama var mı? Yakında İstanbul’a kar yağacak mı? İşte merakla araştırılan soruların yanıtı…

İstanbul’a kar ne zaman yağar? Yakında İstanbul’a kar yağacak mı?

İstanbullular lapa lapa kar yağan beyaz günleri özledi!..

Kar yağışı zaman zaman birtakım sıkıntılara neden olsa da, hem bir bereket vesilesi olması hem de kayak, kar topu oyunları gibi etkinliklere imkan sağlaması açısından özellikle de çocuklar için kış mevsiminin özlenen güzellikleri arasında.

Peki İstanbul’a kar yağacak mı? Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan tahminlere göre, Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında olacağı bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. İstanbul ve doğusunun aralıklı yağmurlu geçeceği bölgede yağışların Kocaeli ve Sakarya’nın yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor.

Vatandaşların, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.

Yakında İstanbul’a kar yağacak mı?

İstanbul’a kar yağışının tarihi hakkında henüz net bir tahmin yok. Bu konuda Meteoroloji ve diğer kurumlardan gelecek son dakika bilgilerine haberimizde yer vereceğiz.

Editör: TE Bilisim