İstanbul Ticaret Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Çengel, koronavirüs (coronavirüs) salgınına yakalanarak hastaneye kaldırıldıktan sonra Türkiye’de taburcu olan ilk 26 kişiden biri oldu.

“ÇOK İYİ HİZMET ALDIM”

Prof. Dr. Özgür Çengel, 19 Mart tarihinde yüksek ateş ve öksürük şikayetleriyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurduktan sonra yapılan koronavirüs testleri pozitif çıktı. Bir hafta boyunca bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik tedavi gören Prof. Dr. Çengel, Sağlık Bakanlığının açıkladığı taburcu olan ilk 26 kişiden biri oldu. Hastanede çok iyi hizmet aldığını ve tüm çalışanların özverili davrandığını belirten Prof. Dr. Çengel, virüse karşı tavsiyelerde bulundu.

“ÇOK KOLAY BULAŞIYOR”

Öncelikle Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerine uyulması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Çengel, sosyal mesafenin korunması, hijyene dikkat edilmesi, maske takılması ve dezenfektan kullanımı çağrısı yaptı. Kronik hastalığı olmayanlarda belirti olmadan da koronavirüsün pozitif çıkabildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Çengel bu kişilerin diğer insanlara hastalığı kolayca bulaştırabileceğinin altını çizdi. Hastalığın çok kolay bulaştığını kaydeden Prof. Dr. Çengel Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerine uyulması çağrısını yineledi.

Editör: TE Bilisim