Milli Savunma Bakanlığı tarafından alınan kararla beraber vatani görevini yerine getirecek olan vatandaşların sağlığını korumak amaçlı PCR testi zorunluluğu getirilmişti. Bu gelişmenin ardından önümüzdeki celp döneminde askere gidecek olan asker adayları ne zaman koronavirüs testine tabi tutulacağını merak ediliyor. Peki, Askerlik için PCR testi ne zaman yapılacak? Askerlik Korona PCR testi sayfası ne zaman açılacak? İşte konuya ilişkin detaylar…

ASKERLİK İÇİN PCR TESTİ NE ZAMAN YAPILACAK? ASKERLİK KORONA PCR TESTİ SAYFASI NE ZAMAN AÇILACAK?

Sevk sürecindeki tüm işlemler e-Devlet’ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacak.

MSB tarafından yapılan açıklamada belirtilen yükümlülerle ilgili, “Yükümlüler; sevk tarihlerinin dört gün öncesinden itibaren e-Devlet’ten Covid-19 anketini dolduracaklar. Anket sonrasında yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında Covid-19 testlerini yaptıracaklar. Test sonucu pozitif çıkanların veya temaslı listesinde yer alanların askere sevkleri tedavileri süresince ertelenecek.

Test sonucu Covid-19 tanısı ve şüphesi bulunmayanlar sevk belgelerini e-Devlet’ten alabilecek. Sevk belgesini alanlar birliğine katılıncaya kadar Covid-19 kapsamında Devlet kurumları tarafından duyurulan tüm tedbirlere uyacaklar. Asker eğlencesi, uğurlaması ve benzeri faaliyetleri icra etmeyecekler. Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlem uygulanacaktır.

Covid-19 salgını nedeniyle; bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler e-Devlet’ten yapılacak, zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim