Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Şenol Kazancı, Mısır’ın başkenti Kahire’de baskın düzenlenen AA ofisi ve kaçırılan ajans çalışanlarıyla ilgili son gelişmeleri canlı yayında anlattı. AA Editör Masası’nda sürece ilişkin bilgiler veren Kazancı, Mısır tarafından sızdırılan haberdeki fotoğrafları ilk kez gösterdi.

“MISIR ALEYHİNE YAYIN YAPMA” SUÇLAMASI 

Mısır makamlarınca AA ofisinin bir “hücre evi” olarak nitelendirildiğini belirten Kazancı “Olay dünyada duyulduktan ve Mısır makamlarını rahatsız edecek boyuta ulaştıktan sonra Mısır İçişleri Bakanlığı’ndan ofisimizin baskınına ilişkin bir haber basına sızdırıldı. Ofisimiz bir terör hücre evi olarak isimlendirildi. Orada şöyle bir ifade kullanıldı ‘Mısır aleyhine yayın yapan bir hücre evini polis bastı, 4 kişi gözaltında’ diyor. 4 kare de fotoğraf kullanmışlar. Bunlar hadisenin geldiği noktanın Mısır açısından nasıl görüldüğünü gösteriyor” ifadelerini kullandı.

GAZ MASKELERİ SUÇ UNSURU OLDU!

Gazeteci arkadaşlarımızın tedbir amaçlı bulundurdukları gaz maskelerine suç aleti olarak el konduğunu ve maskelerin fotoğraflarının basınla paylaşıldığını dile getiren Kazancı “Bu yine dolabın içerisindeki kamera ve yayına yönelik teknik aletlerin bulunduğu dolabı göstermiş. Tek bir kare paylaşmışlar, bunu da takdirlerinize bırakıyorum. Buranın ajans olduğuna ilişkin çok net bir fotoğraf daha paylaşmış. Bu da en acısı bizim açımızdan; bununla gurur duyuyoruz ama yalnızca Türk Bayrağı. Türk bayrağını merkeze alan bir fotoğraf.

GAZETECİLERE “TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ” DEDİLER

AA çalışanlarının terör örgütü üyesi olarak lanse edildiğini dile getiren Genel Müdür Kazancı “Mısır’ın itibarına gölge düşüren yayınlarından dolayı böyle bir baskın yapıldığını vurgulamışlar. Biz en kısa süre içinde bu meseleye çözüm bulunacağına inanıyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim