Türkiye’nin Fırat’ın doğusundaki başlattığı Barış Pınarı Operasyonu tüm hızıyla sürerken, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes Abde’den harekatın büyük bir gereklilik olduğunu söyledi.

“ULUSLARARASI TOPLUM ACİZ KALDI”

Sınır hattımızdaki terör yapılanmasını temizlemek ve güvenli bölge oluşturarak Suriyeli muhacirleri vatanlarına geri döndürmek için düzenlenen harekatın, Fırat’ın doğusunda ortaya çıkan kabul edilemez tablo nedeniyle bir zorunluluk halini aldığını dile getiren Abde “Zira Fırat’ın doğusu terörist grupların kontrolüne geçmişti ve daha fazla beklemeden müdahale edilmesi gerekiyordu. Elbette uluslararası toplumun, Fırat’ın doğusunda çok açık ve net olan tablo karşısında ciddi bir tavır takınmasını ve sorunların çözümü için harekete geçmesini istedik. Fakat uluslararası toplum en başından beri Esed rejiminin Suriye halkını katletmesi karşısında aciz kaldı. Suriye halkını katletmesini engelleyemedi, ona karşı kimyasal gaz kullandığında onu cezalandırmaktan da aciz kaldı” dedi.

“SURİYE VE TÜRKİYE HALKLARINA SİLAH DOĞRULTTULAR”

Gelinen noktada Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’nun, Suriye halkının başına musallat olan PKK-PYD’li teröristlerden bölgeyi temizlemek için harekatın düzenlendiğini dile getiren Abde “Bu terör örgütleri bölge halkını evlerinden yurtlarından etmiş, malına mülküne el koymuş ve onların mallarıyla Suriye halkına ve Türk halkına silah doğrultmuştur. Bu harekat Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının devamı niteliğindedir. Biz bu harekatı mümkün olduğunca en kısa vakitte, en az kayıpla bitirme gayretindeyiz. Elbette bu harekatta hem bizim hem de Türk Silahlı Kuvvetlerinden şehitler olmuştur, ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.

“AYNI TEHLİKELERLE YÜZLEŞİYORUZ”

Harekatta Türkiye’nin yanında yer almalarının gerekçelerini açıklayan Abde, sözlerini şöyle noktaladı: “Suriye davasının başladığı ilk günden itibaren yanımızda duran Türkiye halkı ve devletiyle aynı kaderi paylaştığımıza aynı tehlikelerle yüzleştiğimize inandığımız için Barış Pınarı Hareketı’nda da birlikte hareket ediyoruz. Bu hareket aynı zamanda Suriye’de terörü bitirme noktasında önemli bir adımdır. Güvenli bir bölge oluşturularak Suriye halkı evlerine dönecektir. Siyasi çözüm için de Suriye devletinin toprak bütünlüğü için de hayati öneme sahiptir.”

Editör: TE Bilisim