2020’nin bitmesine sayılı günler kala her sene olduğu gibi bu sene de asgari ücretin ne kadar olacağı konusu gündemi meşgul etmeye başladı. Asgari ücret pazarlığının sürdüğü bu süreçte ise ücretin ne kadar olacağı herkes tarafından merak edilmeye devam ediyor.

HAFİF İŞLER İÇİN 2 BİN 339 LİRA 

Süreç devam ederken her kesimden de öneriler açıklanıyor. Son olarak TÜİK, bekar ve ağır işlerde çalışan bir işçinin asgari ücretini 2 bin 792 TL, orta iş kolu için 2 bin 507 TL, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını açıklamıştı.

MUHALEFETİN ASGARİ ÜCRET TALEBİ NE KADAR?

Muhalefet partileri de asgari ücret için beklentilerini açıkladı.

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olması gerektiğini söyledi.

-İYİ PATİ Genel Başkanı Meral Akşener ise TBMM Grup Toplantısı’nda asgari ücretin net 3 bin lira olması gerektiğini belirtti.

-Büyük Birlik Partisi (BBP),2021’de geçerli olacak net asgari ücretin en az 2 bin 855 lira olmasını istedi.

-Sadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise yaptığı açıklamada “İşverene de fazla bir yük yüklememek için asgari ücretten vergi alınmaması, buradaki primlerin devlet tarafından karşılanması gerekir. Eğer bu yapılırsa bugün için asgari ücret 2 bin 900 liranın üzerine çıkar.” dedi.

ERDOĞAN’DAN ASGAİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise gazetecilerin asgari ücrete ilişkin sorusunu cevapladı. Erdoğan “Gönlünüzden geçen rakam nedir?” sorusuna “Belli bir yere gelsin ondan sonra cevap vereceğiz.” ifadeleriyle yanıtladı.

GÖZLER SON TOPLANTIDA

Gözler ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde son yapılacak toplantıya çevrilmiş durumda…

Editör: TE Bilisim