Ülkede mevcut siyasi durumun kurumsal faaliyetler eksikliği sonucu meydana geldiğini belirten Meclis Başkanı Veseli, konuyla ilgili tartışmaların tamamiyle ciddiyetini kaybettiğini vurgulayarak şu ifadelerini kullandı:

“İyi ama bağımsız ve egemen Kosova devletinin kararları nettir.

Hiçbir şart altında Kosova’nın bölünmesi diyalogun konusu olmayacak. Kosova tanınması, BMÖ üyeliği ve Avro-Atlantik entegrasyonlar sürecini hızlandıracak sonucunun sağlanacağı bir final ile, uluslararası bağlayıcı bir anlaşmayı getirecek diyaloga gitmeyi kabul edecek. Bu, ABD ve AB ile ortaklaşa olarak bizim ajandamızdır. Kosova bölünmeyecek ve bu konu tartışılmayacaktır.”

“KOSOVA’NIN BÖLÜNMESİ, SIRBİSTAN’IN ESKİ TALEBİ”

Kosova’nın bölünmesi, Sırbistan’ın eski toprak talebi olduğunu ve miladının 1999 yılında dolduğunu anımsatan Veseli, “Kosova’nın verecek bir şeyi yok. Kosova bağımsız ve egemen bir ülkedir ve onun toprak bütünlüğü asla ihlal edilemez . Kosova BMÖ, AB ve NATO’ya bağımsızlık sınırlarıyla girecek” diye konuştu.

Meclis Başkanı Kadri Veseli ayrıca Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalogla ilgili son günlerdeki tartışmaların kamuoyuna, kurumlara ve devlet süreçlerine yardımcı olacak tartışma çerçevesini aştığını belirtip bu tür tartışmaların gereksiz gerginlik, korku ve güvensizlik iklimi yarattığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim