AÖF yaz okulu sınavları 5 Eylül ile 9 Eylül arasında gerçekleştirilecek. Adaylar sistem üzerinden giriş yaparak söz konusu tarihler aralığında yaz okulu sınavını tamamlayabilecek. Her bir ders için 30 sorudan oluşan sınavda adaylara 40 dakika süre verilecek. Bu kapsamda sınava giren ve girecek olan adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki, AÖF yaz okulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 Anadolu Üniversitesi yaz okulu sınavı sonuçları sorgulama! detaylar haberimizde…

AÖF YAZ OKULU SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2020 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA!

AÖF’ün internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yeni Koronavirüs önlemleri kapsamında, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin Yurtiçi ve Yurtdışı Programlarının 2019-2020 Öğretim Yılı Yaz Okulu Sınavları, İnternet tabanlı ortamlarda çevirimiçi yapılacaktır.

Yaz Okulu Sınavları, 05 Eylül 2020 Cumartesi gününden başlayarak 09 Eylül 2020 Çarşamba günü 23.59’a kadar (Türkiye saatiyle) 5 gün erişime açık olacaktır.

Sağlıklı günler ve başarılar dileriz.”

Yetkililer sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin detaylı bilgi paylaşmazken, öngörülen sürenin 1 ay olduğu ifade edildi.

AÖF ONLİNE SINAV GİRİŞ EKRANI

AÖF online sınav giriş ekranı, Anadolu Üniversitesi esınav sayfası üzerinden erişime açık olacak. Bilgisayar, cep telefonu ve tabletler aracılığıyla gerçekleştirilebilecek olan AÖF online sınav, her bir ders için 40 dakika olacak.

AÖF online sınav giriş ekranına ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Sınavlarınızda her bir ders 30 sorudan oluşacak ve her bir dersi cevaplamanız için süreniz 40 dakika olacaktır.

AÖF ONLİNE SINAV NASIL YAPILACAK? 

Sınavınız başlamadan önce sınav ekranı üzerinden sınav süresince tâbi olduğunuz kuralları dikkatle okuyarak onaylamanız gerekmektedir.

Sınav başladığında ekranda yalnızca bir soru görünecektir.Soruyu cevaplandırarak ya da boş bırakarak bir sonraki soruya ilerleyebileceksiniz. Sorular arasında ileri ya da geri gidilme imkânı olmadığı için işaretleme yapmadan geçtiğiniz soru boş bırakılmış olarak kabul edilecektir.

Tüm sorularla ilgili işaretlemelerinizi yaptığınızda ya da size verilen 40 dakikalık süre dolduğunda “BU DERSİN SINAVI BİTMİŞTİR” uyarısını göreceksiniz. Bu uyarıyı gördüğünüzde sınavınız tamamlanmış olacaktır.

5 Eylül’den itibaren, sınavınızı tamamlayamadan oturumunuzherhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sonlanırsa, son gün olan 9 Eylül’e kadar sınavınıza kaldığınız yerden devam ederek sınavınızı tamamlayabileceksiniz.

Ancak 9 Eylül’e kadar sınavlarınızı tamamlayamama durumunuzda sınav sistemi erişiminize kapanacak ve cevaplandırmadığınız sorular boş bırakılmış kabul edilecektir.

Sınav sorularının kişiye özel olması nedeniyle, sınav ortamındayalnız bulunmanız ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağıolmadan ya da kimseden destek almadan bireysel olarakcevaplamakla yükümlüsünüz.

Sınav sorularının her türlü ortamda kopyalanması vepaylaşılması, yasalarımızca suç teşkil etmekte ve bu türeylemlerin cezai sorumluluğu bulunmaktadır.

Herhangi bir etik ihlalde bulunduğu tespit edilen öğrencilerinsınavları geçersiz sayılacaktır.

Her türlü sorunuz ve talebiniz için aosdestek.anadolu.edu.triletişim ve çözüm masamıza uluşarak sorularınıza vetaleplerinize yanıt bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim