Fırından taze çıkmış mis gibi çıtır çıtır paçanga böreğinin yapılışı ve püf noktalarına yazımızda yer vereceğiz. İşte hem çocukların hem yetişkinlerin damak zevkine hitap eden ve sevilerek tüketilen Paçanga böreğinin tarifi, nasıl yapılır? Paçanga böreği yapılışı, püf noktaları… Detaylı bilgi haberin devamında…

Paçanga böreğinin tarifi, nasıl yapılır? Paçanga böreği yapılışı…

1 saatte hazırlanabilecek Paçanga böreğinin yapılışı için gerekli malzemeler;

3 adet dörde bölünmü yufka

100 gram kaşar veya cheddar peyniri rendesi

100 gram doğranmış çemensiz pastırma

1 adet kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates

3 adet ince doğranmış yeşil biber

Kızartmak için:

2 su bardağı kadar ayçiçek yağı [haber devam ediyor…]

Paçanga böreği yapılışı ve püf noktaları

Paçanga böreği yapılışı için öncelikle yufkalar üst üste serdikten sonra dört eşit parçaya bölünerek sekiz eşit üçgen yufka parçası elde edilir. Çemensiz ya da tercihe göre yemeklik pastırma küçük parçalar halinde kesilir.

Peynir, domates, ince halka doğranmış biber ve pastırma bir kasede karıştırılır.

Üçgen yufka parçalarını mutfak tezgahının üzerine açılıp, karıştırılan malzemeden 2 kaşık olacak şekilde üçgen yufka parçasının geniş kısmına doğru yerleştirilir ve önce kenarlardan katladıktan sonra rulo şeklinde sarılır.

Yufkanın ucu su ile ıslatıp kapatılır. Ayçiçek yağı derin bir tencerede kızdırılıp sarılan börekler kızgın yağda kızartılır.

Dilerseniz börekleri sardıktan sonra çırpılmış bir yumurtayla ıslatıp galeta ununa buladıktan sonra da kızartabilirsiniz.

Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu serili bir servis tabağında 2- 3 dakika kadar beklettikten sonra sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun…

Editör: TE Bilisim