Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

Kosova başbakanı Ramush Haradinaj,komünist zihniyetli Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülkesini ihanet eden Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi ve Sırbistan’ın faşist Cumhurbaşkanı Aleksander Vuçiç’in, Kosova ile Sırbistan arasında toprak değişimi fikrini başlattıklarını ifade etmişti.

Arnavutluk Başbakanı Kosova mevkidaşı Ramush Haradinaj’a Priştine Temel Mahkemesinde dava açtı. Edi Rama’nın 30 sayfalık davasında, Haradinaj’ın Rama’yı toprak değişimi konusuyla ilgili açıklamalarından dolayı karaladığı iddia ediliyor.

Kosova Başbakanı Haradinaj, yasa gereği Edi Rama’nın davasına bir yanıt hazırlayacağını belirterek, “Başbakan Rama’nın davası medya dramları ardında gizlenmesi ve sorumluluktan kaçması için tamamen asılsız ve tarafından yapılan siyasi bir saptırmadır. Ulusumuz ve Kosova’nın her zaman her duruma hazır olan insanları var.” ifadelerini kullandı.

DAVA REÇAK KATLİAMININ YIL DÖNÜMÜNDE AÇILDI

Diğer yandan eski Arnavutluk Başbakanı Salih Berisha, Rama’yı sert bir şekilde eleştirerek, “Vuçiç, Haradinaj’a dava açmanı emretti.” dedi. Berişa ayrıca hain adını verdiği Rama’yı iktidarda kalması her saatin her Arnavut, Arnavutluk ve Kosova için büyük bir aşağılama olduğunu belirtiyor.

Salih Berisha Facebook üzerinden açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

“Vuciç’ten sonra Edvin Kristaq Hain, Kosova başbakanı RamushHaradinaj’a dava açtı! Arkadaşlar, kendilerine Arnavut diyen herkesten nefret edilen, hain, şiddetli bir düşman ve Arnavutluk ulusal varlığına karşı bastırılamaz bir nefreti olan, her başarıda ülkeyi yok etmek için inek gibi delinen bir canavar, özgür ve bağımsız Kosova, Avrupa entegrasyonu projesi, Arnavutların umutlarını öldürmek ve etnik Arnavutluk’u olarak temizlemek için uğraşan nefret dolu bir celadın oğlu olan bu adam Kosova Başbakanı Ramush Hardinaj aleyhindeki dava açtı. Belgrad’ın açılmasını emrettiği bu dava, Edvin Kristaq Hain’in bağımsız Kosova’ya yaptığı bir dizi ulusal ihanet eyleminin sonuncusudur.”

Edvin kristaq kimdir

Edvin (Edi) Kristaq Rama, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da doğdu. Arnavut heykeltıraş, sanat eğitimcisi ve Komünist Arnavutluk’taki Enver Hoxha’nın yönetimi altındaki Politbüro üyesi olan Kristaq Rama’nın oğludur.

REÇAK’A ‘KURGU’ DEMİŞTİ

Berisha, Reçak katliamının yıldönümünde davanın açılması Vuçiç’in emriyle olduğunu vurguladı.

Çocuk katili Sırbistan Cumhurbaşkanı AleksanderVuçiç, geçtiğmiz haftalarda 1999’da Sırplar’ın gerçekleştirdiği Kosova’nın Srebrenitsa’sı olarak değerlendirilen Reçak katliamının “Bir kurgu” olduğunu söylemişti.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Gent Cakaj, Vuçiç’i Nazizm’in Propaganda Bakanı Goebbels ile kıyasladı.

Kosovalı Avukat TomGashi, Kosova Özel Savcılığı’na Vuciç’e “Kosova Ceza Kanunu’nun 147. Maddesi uyarınca ulusal, ırksal, dini veya etnik nefret, bölünme veya hoşgörüsüzlüğü kışkırtmak” suç duyurusunda bulunmuştu.

Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

Editör: TE Bilisim