CHP’nin 31 Mart’ta olduğu gibi 23 Haziran’da da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na Kandil’den ve uzantısı HDP’den destek tam… Kandil’deki teröristlerden ve HDP’lilerden İmamoğlu’na destek açıklamalarına bir yenisi eklendi.

İstanbul Küçükçekmece’de Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Platformu üyeleriyle bir araya gelen HDP eş elebaşısı Pervin Buldan, “23 Haziran İstanbul seçimi belediye başkanlığının ötesinde bir seçimdir.” ifadesini kullanarak muhalefetin sürekli ‘Beka sorunu yok’ savunmalarına da cevap vermiş oldu.

‘Yeter ki AK Parti kaybetsin’

Buldan partisinin amacını ise şu ifadelerle anlattı:

“Bizler bunun için seferberlik ilan ettik. 23 Haziran’a kadar hepimiz buradayız. Milletvekillerimiz, MYK üyelerimiz, PM üyelerimiz, bütün arkadaşlarım hepimiz İstanbul’a çıkarma yapıyoruz. Yeter ki AKP kaybetsin, demokrasi güçleri kazansın.

‘CHP kazanır; AK Parti kaybederse Demirtaş ve Yüksekdağ özgür kalacak’

Sandıkları korumak, sandık başında kalmak, oylarımıza sahip çıkmak kadar oy kullanmak da önemlidir. Gün kazanma, gün zafere yürüme günüdür. Hepinizin yolu açık olsun. İnanın kazanacağız, başaracağız. Hepimiz, bu başarının altına imza atacağız.”

AK Parti’nin kaybetmesi; CHP’nin kazanmasının, terör olaylarının azmettiricisi ve masumların katili Demirtaş ve Yüksekdağ için halas niteliğinde olacağına vurgu yapan HDP’li eş elebaşı şöyle devam etti:

“Sevgili Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı o cezaevlerinden çıkaracağız. Arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasına 23 Haziran seçimleri sebep olacak, bunu asla unutmayalım.”

Editör: TE Bilisim