Başbakan Binali Yıldırım, Zonguldak Limanı’nda düzenlenen Filyos Limanı temel atma ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Yıldırım, Türkiye’nin üçüncü büyük liman projesinin temelini atmaya geldiğini söyledi. Filyos Vadi Projesi’nin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Yıldırım, “Bu proje sadece Zonguldak’ı ilgilendirmiyor, bu proje aynı zamanda Bartın’ı da ilgilendiriyor, Karabük’ü de ilgilendiriyor. Türkiye’nin, Anadolu topraklarının Doğu Karadeniz’e açılan en büyük kapısı niteliğinde.” diye konuştu.

Türkiye’nin kalkınması, refahı için 14 yıldır çok büyük bir seferberlik başlattıklarını anımsatan Yıldırım, “Sultan İkinci Abdülhamid’in hayali olan ve onun döneminden bu yana bekleyen Filyos Projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor. Limanın toplam maliyeti 538 milyon. Bu sadece bir başlangıç. Altyapı tutarı, liman kısmı ama onun arkasından yüz binlerce dönüm araziyi de endüstri bölgesi haline getiriyoruz.” dedi.

“Yeni sistem koalisyonlar dönemini sona erdirecek”

Artık Türkiye’yi darbelerden kurtarmak, bir daha darbelerle anılmamak ve istikrarsızlığın, Türk siyasetinin tarihinden tamamen kalkması için sistem değişikliği çalışmasına devam edildiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Yeni anayasa çalışmalarımızı, Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber, sınırlı bir şekilde değişikliği öngören bir teklifi hazırladık. AK Parti grubu olarak, yarından itibaren anayasa değişiklik teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadesini kullandı.

Alandaki vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini aktaran Yıldırım, “Bu teklifle birlikte, cumhurbaşkanlığı sistemi inşallah Türkiye’de koalisyonlar dönemini sona erdirecek, güçlü Meclis, güçlü icraat şeklinde, daha demokrasimizin güçleneceği, sorunların, vesayetlerin ortadan kalkacağı güzel günleri hep birlikte yaşayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

“15 Temmuz’da bütün dünyaya siz gösterdiniz”

Başbakan Yıldırım, vatandaşlara “Türkiye’nin, Türkiye demokrasisinin geleceği için sistem değişikliği ve anayasa değişikliğine hazır mıyız?” diye seslenerek, konuşmasına şöyle devam etti:

“İnşallah Meclis’te bu görüşmeleri yaparak, Meclis onaylarını müteakip bu sözümüzü de gerçekleştirmek için tekrar size geleceğiz. Şunu iyi biliyoruz, Türkiye’de sorunların, krizlerin çözüldüğü nihai yer millettir. Bu toprakları yüzyıllar boyunca bize vatan kılan, büyük millet olma ruhunun ne demek olduğunu 15 Temmuz’da bütün dünyaya gösterdik, siz gösterdiniz, sizlerle gurur duyuyoruz.”

Editör: TE Bilisim