İstanbul Karaköy’de başörtülü kadına saldırdığı gerekçesiyle hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “hakaret”, ”tehdit” ve ”kasten yaralama” suçlarından 12 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanık Semahat Yolcu hakim karşısına çıktı.

HAKİMDEN BERE UYARISI

60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya kırmızı bere ile giren ve hakimin uyarısı üzerine çıkaran sanık Yolcu, savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, kendisinin eylemi yapan kişiye benzetildiğini, olay anında başka bir yerde olduğunu öne sürdü.

“ŞİFACIYIM BEN!”

Kimseye karşı kin ve düşmanlığı olmadığını savunan Yolcu, “Böyle yapıda bir insan değilim. Gıda mühendisiyim, sanatçıyım, tasavvufla ilgileniyorum. Büyük ihtimalle yanılsama var. Ben 47 yaşındayım. Bugüne kadar sabıkam bile yok. Ülkemi çok seviyorum. Ülkemin birlik ve bütünlüğüne karşı en ufak bir şeyim yok. Hümanist yapıda birisiyim. Şifacıyım ben. Hastalara elimden geldiğinde yardım ederim.” diye konuştu.

Müşteki Feyza Yerlikaya ise olay günü, sanığın aniden yanına gelip başına vurduğunu anlatarak, “Başörtümü aşağıya çekti ve başım açıldı. Sonrasında hakaret etti. İslami değerlerimize olan kinini yüzüme kustu adeta. Sonrasında vurmaya devam etti, eli boşa geldi, tokat vurdu. Kendi dinime yönelik başörtüme saygısızlık yaptığından dolayı şikayetçi ve davacıyım” ifadelerini kullandı.

SANIKLA KARŞILIKLI DİYALOG

Diğer müşteki Gamze İnce de olay günü yaşadıklarını anlatarak, sanığın müşteki Yerlikaya’nın başına vurduğunu, sonra ağır küfür ettiğini, şikayetçi olduğunu söyledi.

Bu sırada sanık Yolcu, “Emin misiniz benim olduğuma?” diye sordu.

İnce ise “Evet siz değil misiniz? O günkü kıyafetinizle karakoldaki kıyafetiniz bile aynıydı.” şeklinde yanıt verince sanık bu kez, “Özel bir marka değil ki herkeste olabilir.” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki celsede tanıkların dinlenilmesine karar verdi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına dava hakkında bildirimde bulunulmasına hükmeden mahkeme, KADEM’in müdahil olma talebini ise reddederek duruşmayı erteledi.

Editör: TE Bilisim