Omurga ağrısını önlemek ve dindirmek için bazı öneriler ve uygulamalar bulunmaktadır. Bu önerileri uygulayarak omurga ağrılarının azaltılması sağlanabilir. Fakat kişilerin omurga ağırları çekmeye başlaması hafife alınacak bir durum değildir. Hatta omurga ağrısının en tehlikeli ağrıların başında geldiğini söylemek yanlış olmaz.

Omurga ağrılarının yaşanmasının altında birçok sebep bulunabilir. Bu ağrıların kendini göstermesinde en belirgin sebepler kişinin hayat tarzı ve gün içinde sürdürdüğü uğraşlarıdır. Omurga ağrılarının bazı durumlarda doğuştan kaynaklı bazı hastalıklardan dolayı yaşandığı da söylenebilir. Peki, Omurga ağrısına ne iyi gelir? Omurga ağrısı nasıl geçer? Bu soruların cevaplarına ve omurga ağrısı hakkında bilinmesi gerekenlere bu yazımızda değindik. İşte detaylar…

Omurga Ağrılarını Önlemek İçin Öneriler

Omurga ağrılarının önüne geçmek için bazı durumlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Fakat öncelikli olarak şiddetli ağrılar yaşanması durumunda bir doktora başvurmak gerekmektedir. Böylece yapılacak kontrolün akabinde omurga ağrılarına neyin sebep olduğu tespit edilebilir ve tedavi yöntemleri uygulanabilir.

Omurga ağrısına ne iyi gelir?

Omurga ağrılarını dindirmek ya da önlemek için dikkat etmeniz gerekene durumlar ve uymanız gereken öneriler ise aşağıdaki gibidir. Omurga ağrısına ne iyi gelir sorusuna karşılık uzman doktorların tavsiyeleri şöyle:

Düzenli spor ve egzersiz yapmak Kilonuzun vücudunuza oranla ideal sayıda olması Alkol kullanmamak ya da alkol kullanımını olabildiğince azaltmak Stres ve kaygıdan uzak durmak (bitki çayları tüketmek stres ve kaygı hissini düşüreceği için bitki çayları tüketilebilir) Otururken uygun oturma pozisyonunda bulunmak Tüketilen besinlerin vücudun ihtiyacı kadar kalsiyum barındırdığından emin olmak Sigara kullanmamak ya da sigara kullanımını olabildiğince azaltmak Hareketsiz bir yaşama sahip olmamak Karın kaslarının sıkılaştırılmasını sağlamak Duruş esnasında uygun duruş pozisyonunu benimsemek Besin tüketiminde besinlerin vitamin yönünden zengin olmasına dikkat etmek Sırt kaslarının sıkılaştırılması için egzersizler yapmak.

Merhaba Sevgili Okuyucu

Sağlıklı beslenme ile hangi rahatsızlıklara ne iyi gelir konusunda bilinmesi gerekenleri okumak isterseniz “Ne İyi Gelir?” sayfamızı ziyaret edin.

Omurga Ağrısı Sebepleri

Omurga ağrısı farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Yaygınlaşan bilgisayar, telefon ve televizyon kullanımından dolayı kişilerde gözlenen oturuş ve duruş bozuklukları omurga ağrısının en temel sebeplerinden biridir. Bu tip duruş ve oturuş bozuklukları kişiler için yalnızca omurga ağrılarına değil, bel, sırt ve diğer ortopedik ağrılara da sebep olmaktadır. Omurga ağrısının 20’li yaşlardan önce görülmesi altında büyük problemler barındırıyor olabilir. Aynı durum 50’li yaşlarından sonra omurga ağrısı yaşayan kişiler için de geçerlidir. Böyle bir durumda omurga ağrısının altında ciddi sebepler yatıyor olabilir. Ayrıca omurga ağrıları kendisini kişinin bazı iç hastalıklar geçirmesinin ardından da gösterebilir. Omurga ağrısının en yaygın belirtilerinin aşağıdaki gibi listelenmesi mümkündür:

Fıtık Fibromiyalji Tümör Romatizmaya bağlı rahatsızlıklar Skolyoz, kifoz gibi hastalıklar Kemik erimesi Yaralanmalar Çarpma ve travmalar Yaştan kaynaklı oluşan rahatsızlıkar Hareketsiz yaşam olarak da bilinen sadanter yaşam.

Omurga rahatsızlığının kendisiyle birlikte pek çok rahatsızlığa da gebe olduğu unutulmamalıdır. Dolayısıyla omurga ağrısından yakınan kişilerin erkenden doktora görünmesi ve tedavi sürecini başlatması oldukça önemlidir. Böylece erken teşhis akabinde omurga ağrısının da daha ciddi sonuçlar doğurması önlemebilir.

Omurga ağrısı nasıl geçer?

Omurga ağrısını için bazı egzersizler uygulamak sırt kaslarının daha iyi çalışmasına ve güçlenmesine yardımcı olur. Böylece omurga ağrılarının hafiflemesi de söz konusu olabilir. Omurga ağrısı için uygulayacağınız egzersizlerden önce açma – germe gibi ısınma hareketleri yapmalısınız.

Omurga Ağrısı İçin Egzersizler

Isınma hareketlerinizi tamamladıktan sonra aşağıdaki egzersizleri uygulayabilirsiniz:

Bir kapıyı açarak ellerinizle kapının üst çerçevesine tutunduktan sonra üst çerçeveden güç ve destek alarak öne doğru esneyebilirsiniz Bir sandalyede oturarak ellerinizi başınızın arkasında birleştirmenizin ardından arkaya doğru gerinerek yukarı bakabilirsiniz

Spor salonlarında yapacağınız kürek çekme egzersizlerinin size oldukça faydası dokunacaktır Yere oturmanızın ardından ayaklarınızı ileri doğru uzatın ve bacaklarınızın yanlarından tutarak başınızla öne doğru eğilin. Bu işlemi tamamladıktan sonra kollarınızı aşağı ve yukarı oynatın.

Önerilen İçerikler:

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Nasır ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tıbbi olarak tedavi edici ve doktor tavsiyelerinin dışında sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka aile hekiminize başvurunuz. Allah (c.c) tüm hastalarımıza acil şifalar nasip etsin. Sağlıklı ve mutlu günleriniz olması dileğiyle…

Editör: TE Bilisim