Milli Savunma Bakanlığı, kaçakçı oldukları değerlendiren 4 şüpheli tarafından Hakkari hududunda araziye terk edilen 2 tam otomatik pompalı tüfek, 29 yarı otomatik pompalı tüfek ve 17 kuru sıkı tabancanın ele geçirildiğini bildirdi.

ÇOK SAYIDA SİLAH YAKALANDI

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde görevli hudut birlikleri, 4 şüphelinin yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalıştığını tespit etti.

Şüphelilere müdahale eden birlikler, bölgede yaptıkları arama tarama faaliyetinde, kaçakçı oldukları değerlendirilen şüpheliler tarafından araziye terk edilmiş 2 tam otomatik pompalı tüfek, 29 yarı otomatik pompalı tüfek ve 17 kuru sıkı tabanca ele geçirdi.

BARIŞ PINARI BÖLGESİNDE DE SİLAH VE MÜHİMMATLAR ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan, bakanlıktan yapılan başka bir açıklamaya göre, 30 Nisan’da 4 YPG/PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği Barış Pınarı bölgesinde yapılan arama-tarama faaliyetinde, 2 M-16 piyade tüfeği, bir AK-47 Kaleşnikof, bir RPG-7 (4 roket), bir lav silahı, bir tank savar, 15 el bombası, 18 şarjör, 4 hücum yeleği, 2 telsiz ve bir kimlik bulundu.

4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

30 Nisan saat 11:00 sularında PKK/YPG’ye yönelik operasyonda başarılı mukavemet gösteren güvenlik güçlerimiz, 4 teröristi etkisiz hale getirmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

“Huzur ve güvenliğin teminatı Komandolarımız, Barış Pınarı bölgesine sızma girişiminde bulunan 4 PKK/YPG’li teröristi başarılı bir operasyon ile etkisiz hale getirildi.”

Editör: TE Bilisim