2 milyondan fazla hacı adayı, başvuru işlemlerinin ardından heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen Hac kuraları sonuçları bu akşam saat 21.00 itibariyle e-Devlet’ten erişime açılacak. Kutsal topraklara gitmeye hak kazanan vatandaşlar bugün heyecanla bekledikleri kura sonuçlarını öğrenebilecek. TRT Diyanet TV’de canlı yayınlanan Hac kuraları çekilişi programında başkent Ankara’dan hak kazanan vatandaşlar açıklanmaya başlandı. Diğer illerden başvuru yapan adayların sonuçları ise sitemden erişime açıldığında görüntülenebilecek. Ankara Hac kura sonuçları: 2020 Ankara Hac kuraları sonuçları kazanan isimler listesi açıklanıyor… Detaylara haberimizde yer verilecektir.

Ankara Hac kura sonuçları: 2020 Ankara Hac kuraları sonuçları kazanan isimler listesi açıklanıyor

2020 yılı Hac kuraları çekiliş programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile TRT Diyanet TV canlı yayınında başladı.

Bu yıl başvuru yapanlardan 83 bin 430 kişi, 2020 Hac kuraları çekiliş sonuçları ile belirlenecerek kutsal topraklara gitmeye, Hac ibadetini yerini getirmeye hak kazanacak.

Hacı adayları kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirdikten sonra işlemlerini müftülükler ve acentalar üzerinden tamamlayacak.

Hac kura sonuçları başvuru sorgulama işlemi ise bugün akşam saatleri itibariyle yapılabilecek.

TRT Diyanet TV Hac kuraları canlı yayını ise sadece Ankara ili için gerçekleşecek. Hac kura çekilişi canlı yayını, TRT Diyanet TV üzerinden saat 10.00 itibariyle başlamıştı. Canlı yayında Ankara ilinden başvuran kişilerin sonuçları yayınlanacak.

Ankara dışında diğer illerin çekiliş sonuçları ise, doğrudan sisteme aktarılacak ve TC Kimlik numarası ile e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

HAC KURALARI 2020 SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

İlk kafile nasipse 22 Haziran’da yola çıkıyor

Hac ibadeti için kutsal topraklara yolculuk 22 Haziran 2020’de başlayıp, 25 Temmuz 2020’de ise tamamlanacak. Dönüşler ise 06 Ağustos 2020’de başlayıp 02 Eylül 2020 tarihinde sona erecek.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarına kutsal topraklara gitmeden önce hac ibadetiyle ilgili özel eğitim ve seminerler düzenleyecek.

Editör: TE Bilisim