Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada “F-35 olmuyorsa, Hürkuş’u yaptık, kendi milli muharip uçağımızı da yaparız, yapacağız. Patriot olmuyorsa, ‘Siper’i yapıyoruz, kendi hava savunma sistemimizi daha da geliştireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

BAŞ DÖNDÜRÜCÜ DEĞİŞİMLER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MÜSİAD’ın düzenlediği “Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi”ne katıldı. Akar budrada yaptığı konuşmada, dünyada önemli gelişmeler, yenilikler ve dönüşümlere dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Söz konusu değişimlerin baş döndürücü bir hızda yaşandığını, bunların büyük bölümünün de Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini ifade eden Akar, Türkiye’nin artık sürekli kendi sorunlarıyla uğraşan, sahip olduğu kaynakları ve enerjisini kendi içinde tüketen bir ülke olmaktan çıktığını dile getirdi.

“YERLİLİK VE MİLLİLİK ORANIMIZ YÜZDE 70’E ÇIKTI”

Cumhuriyetin ilk yıllarında ekonomi ve sanayi alanlarındaki bazı önemli girişimlerin, sonraki yıllarda devam ettirilemediğini veya çeşitli sebeplerle akamete uğratıldığini belirten Akar “Çok şükür artık o dönemleri geride bıraktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşvik ve desteğiyle son yıllarda özellikle savunma sanayi alanında büyük atılımların gerçekleştirildiğini hep birlikte görüyoruz. Bu alanda yerlilik ve millilik oranımız yüzde 20’lerden yüzde 70’lere gelmiş bulunmaktadır. TSK’nın ihtiyacı doğrultusunda birçok harp silah, araç ve gereçleri ile mühimmatı, artık kendi imkan ve kaynaklarımızla yapıyoruz. Ülkemizin sadece pazar olduğu günlerin geçtiğini, artık sadece pazar değiliz, artık her türlü mal ve hizmet üretiminde söz sahibi olduğumuzu herkes öğrendi, öğrenecek.”

“BİR ZAMANLAR BİZLER İÇİN HAYAL OLAN…”

Şanlı tarihteki başarılardan ilham alarak, hatalardan dersler çıkararak yola devam ettiklerini dile getiren Akar, şunları kaydetti: “Bir zamanlar bizler için hayal olan kendi silahımızı, mühimmatımızı araç ve gerecimizi üretebilme imkan ve kabiliyeti, bugün gerçeğe dönüşmüş durumdadır. MİLGEM gemilerimiz, Altay ana muharebe tankı, Fırtına topçu sistemleri, ATAK taarruz helikopteri, silahlı/silahsız insansız hava araçları, Hürkuş başlangıç ve temel eğitim uçağı, ilk uçuşunu gerçekleştiren ve yakında seri üretim süreci başlayacak olan GÖKBEY genel maksat helikopteri ve ürettiğimiz her türlü mühimmat, yerlilik ve millilik konusundaki azim ve kararlılığımızın en önemli göstergeleridir.

“PATRİOT OLMUYORSA SİPER’İ YAPIYORUZ”

Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. F-35 olmuyorsa Hürkuş’u yaptık, kendi milli muharip uçağımızı da yaparız, yapacağız inşallah. Patriot olmuyorsa ‘Siper’i yapıyoruz, kendi hava savunma sistemimizi daha da geliştireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. “

Editör: TE Bilisim