ABD’de George Floyd’un polis tarafından vahşice öldürülmesinin ardından Minneapolis’te protesto gösterileri başladı.  Minnesota valisi Walz, acil durum ilan edilerek Ulusal Muhafızların bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

Floyd’un hayatını kaybettiği Minneapolis’in 3. bölgesinde salı günü başlayan gösterilerle tansiyon iyice arttı. Polis ile çoğunluğu siyahi göstericiler arasındaki çatışmalar 3. günün gecesinde de devam etti.

Amerikalı Floyd’un öldürüldüğü Minneapolis’te polis merkezi ateşe verildi

Dünya

Habere Git

MUHABİRE CANLI YAYINDA GÖZALTI

Gösteriler esnasında halkı bilgilendirmeye çalışan CNN International Muhabiri OMAR Jimenez ise bölgede yaşananları aktarıyordu. Jimenez, olayları rapor ettiği sırada polisler tarafından canlı yayında apar topar yakalanarak gözaltına alındı.

TRUMP’TAN AÇIK TEHDİT: SİLAHLAR ATEŞLENİR

Twitter ile Trump arasındaki kavga kızışıyor! Minneapolis paylaşımına “şiddeti yüceltme” uyarısı

Dünya

Habere Git

Trump, Minneapolis’teki olaylarla ilgili tehditvari paylaşımında, “Bu eşkıyalar (protestocular), George Floyd’un anısını kirletiyor ve ben bunun olmasına izin vermem. Az önce Minnesota Valisi Tim Waltz ile konuştum ve ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söyledim. Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir. Teşekkür ederim.” ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

46 yaşındaki George Floyd’un cani bir polis tarafından öldürülme anının bulunduğu video dünyayı sarstı. Cinayetin ardından bir çok vatandaş bir araya gelerek protesto gösterileri düzenledi. Göstericiler Floyd’un son sözleri olan “nefes alamıyorum” ifadesini haykırarak eyaletin farklı bölgelerinde toplandı.  Dün gece ise protestocular, Minneapolis’te bulunan bir karakolu ateşe verdi.

Editör: TE Bilisim