23 Nisan tarihinden itibaren dört günlük sokağa çıkma yasağının hemen ardından vatandaşlar marketlerin açık olup olmadığını araştırıyor. Hatırlanacağı üzere 2 günlük sokağa çıkma yasağı süreci boyunca marketler kapalı tutulmuştu. Fakat bu hafta yasağın Ramazan-ı Şerif ayına denk gelmesi sebebiyle süreçle alakalı yeni gelişmeler yaşanıyor. Yayınlanan genelgeye göre sokağa çıkma yasağı öncesi market çalışma saatlerine düzenleme getirildi. Peki, 23 Nisan’da marketler ve bakkallar açık olacak mı? Bakkallar ve marketler kaçta açılacak? Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

23 Nisan’da marketler ve bakkallar açık olacak mı? Bakkallar ve marketler kaçta açılacak?

İçişleri Bakanlığınca, 23, 24, 25 ve 26 Nisan’da uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili son dakika gelişmesi paylaştı. Genelgeye göre marketler ve bakkallar sokağa çıkma yasağının ilk 2 günü açık olacak. Fakat bakkallar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Öte yandan 21 Nisan Salı ve 22 Nisan Çarşamba günleri market ve bakkalların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi.

Bakkallar ve marketler kaçta açılacak?

İçeride belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirler alınacak. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içeriden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri marketler ve bakkallar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Editör: TE Bilisim