Geleceğe Nefes ol Kampanyası başvuru yapımına başlandı. 1 fidan ile geleceğe nefes olmak isteyen vatandaşlar büyük bir iyilik yapmanın yarışına girdi. Tüm dünyada ve Türkiye’de son zamanlarda çıkan yangınlar, haberlerde de özellikle “ciğerimiz yanıyor” başlıklarıyla gösterilmişti. Bu yangınlar sonrası kaybettiğimiz ağaçlar ve hatta ormanların yerine yenisini getirmemiz çok zor ama imkansız değil! Tarım ve Orman Bakalığı da bu konuda ilerlemeyi hızlandırmak için bir adım attı. Bakanlığın konuyu ciddiye alması ve attığı bu adımla Geleceğe Nefes Ol fidan dikme kampanyası başladı. Şimdi tüm Türkiye seferber oldu ve ülkeyi daha yeşil hale getirmek için fidan dikme yarışına girdi. Üstelik bu yarış vatanadaşlara bir katılım belgesi de kazandıracak. Geleceğe nefes ol katılım belgesi(sertifikası) sorgulama ekranı arıyorsanız size hemen yardımcı olalım. İşte detaylar…

Geleceğe nefes ol katılım belgesi nasıl alınır?

gelecegenefesol.com üzerinden Türkiye’nin 81 ilinden bir şehir seçerek o şehre fidan dikmek için bağış yapabilirsiniz. Dikilen bu fidanlar geleceğe nefes olarak insanlığa geri dönecek. Bu katılımınızı hatıraya da dönüştürebileceksiniz. Nasıl mı? Fidan sahiplen katılım belgesi nasıl alınır merak ediyorsanız işte detaylar:

• Gelecegenefes.com adresine gidiniz.

• Karşınıza gelen pencerede illerde dikilecek fidan sayılarının doluluk olanı yer alacak.

• Daha sonra sayfayı aşağıya sürükleyerek sol altta bulunan ‘’fidan sahiplen’’ butonuna tıklayınız.

• İsim, soy isim, e posta ve il bilgilerini doldurarak ‘’katıl’’ butonuna tıkladıktan sonra Geleceğe Nefes Ol katılım belgesi almış olacaksınız.

Katılım Belgesi (Örnek)

GELECEĞE NEFES OL FİDAN DİKME KAMPANYASI NEDİR?

Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla; Öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kısaca 7 den 77’ye toplumun bütün kesimlerinden katılacak vatandaşlarımızın katkılarıyla 11 Kasım 2019 günü saat 11.11’de 81 ilimizde aynı anda 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidanı toprakla buluşturacağız.

11 Kasım’da, İzmir Karbağlar Tırazlı’da çıkan orman yangını neticesinde zarar gören alanlarla birlikte Muğla Dalaman’daki yanan ormanlık alanlar başta olmak üzere, 2019 yılı içerisinde orman yangınları neticesinde zarar gören ormanlık alanlarda da ilk fidanlar toprakla buluşturulacak.

Yapılacak ağaçlandırma etkinliği ile bir taraftan 7’den 77’ye toplumun bütün kesimlerinin toprakla buluşması hedeflenirken, diğer taraftan da son yıllarda ülke genelinde yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarını Dünya’ya duyurmak, dikkatleri Ülkemizin bu konuda yürüttüğü başarılı çalışmalara çekmek hedeflenmektedir.

Etkinlik, yanan alanlarla birlikte, köy okulları ve köy yolları başta olmak üzere okul bahçelerinden yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına, askeri birliklerden ibadethane ve sağlık ocağı bahçelerine kadar kısaca ağaçlandırma çalışması yapılabilecek bütün potansiyel alanlarda gerçekleştirilecektir.

Aynı anda tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek; yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliğine tüm vatandaşlarımız davetlidir.

Not: Kampanyaya katılmak isteyen kişiler için Orman Bölge Müdürlüklerinde iletişim kurulacak kişiler ve bağışda bulunulabilecek banka hesap numaraları bilgileri ekte sunulmuştur.

Editör: TE Bilisim