Türkiye’nin katil Esed rejimine İdlib’de Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi için verdiği sürenin son günlerinde Mehmetçiğe yönelik hain saldırılar olası harekatı erken başlattı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eli kanlı rejime karşı yürütülen harekatın adını Bahar Kalkanı olarak duyurdu. İdlib’de 33 kahraman askerimizin şehit edilmesinden sonra başlayan harekatta son belirlemelere göre 2 bin 212 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği belirtildi.

REJİME AİT  2 UÇAK DÜŞÜRÜLDÜ

Türkiye’nin Bahar Kalkanı Harekatı’nı resmi olarak açıklamasıyla İdlib’de sıcak saatler yaşandı. Katil Esed rejimi bir SİHA’mızı düşürdü. Türk Silahlı Kuvvetleri anında misilleme yaptı.  Milli Savunma Bakanlığı, “Uçaklarımıza taarruz eden rejime ait 2 SU-24 tipi uçak düşürülmüştür. Bir SİHA’mızı düşüren hava savunma sistemi ile diğer 2 hava savunma sistemi imha edilmiştir” açıklamasını yaptı.

NEYRAB HAVALİMANI VURULDU

Harekatın resmi olarak duyurulmasından sonra katil rejimin tüm unsurları hedef alınmaya başlandı. Bu kapsamda İdlib’i rejim unsurlarına dar eden SİHA’larımız katil Esed için hayati öneme sahip Neyrab askeri havaalanını vurdu. Halep’te bulunan ve Barış Kalkanı Harekatı kapsamında hedef alınan Neyrab askeri havaalanı kullanılamaz hale geldi. Öte yandan muhalifler, İdlib’deki çatışmalarda 9 köyü katil Esed rejimi güçlerinden geri aldı.

GÖZLEM NOKTALARIMIZ KORUNACAK

Bakan Akar ve komutta kademesi İdlib’deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği 2. Ordu Taktik Komuta Yeri’ne geçerek harekatı yönetmeye başladı. Harekatın kapsamı ve hedefleri hakkında kamuoyunu bilgilendiren Bakan Akar, Rusya’yla karşı karşıya gelmek gibi bir gayelerinin olmadığının altını çizdi. Bakan Akar, ne pahasına olursa olsun Esed rejiminin İdlib’deki gözlem noktalarımıza yönelik saldırılarının karşılıksız bırakılmayacağını belirtti.

 Türkiye’nin katil Esed rejimine İdlib’de Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi için verdiği sürenin son günlerinde Mehmetçiğe yönelik hain saldırılar olası harekatı erken başlattı. İdlib’de 33 kahraman askerimizin şehit edilmesinden sonra başlayan harekatta şu ana kadar 2 bin 212 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği belirtildi.

HEDEFİMİZ RUS ASKERLERİ DEĞİL

Şehitlerimizin toprağa verilmesinden sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile önceki gece sınırın sıfır noktasına gelerek, birliklerde incelemelerde bulundu. Bakan Akar ve komutta kademesi ardından İdlib’deki faaliyetlerin sevk ve idare edildiği 2. Ordu Taktik Komuta Yeri’ne geçti. Buradan harekatı yöneten Bakan Akar, dün öğlen saatlerinde başlatılan harekatın ismini ve kapsamını kamuoyuna duyurdu.  Rusya’yla karşı karşıya gelmek gibi bir gayelerinin olmadığını belirten Bakan Akar, “Niyetimiz rejimin katliama son vermesi radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir. Rusya’dan beklentimiz, rejimin saldırılarını durdurarak Soçi mutabakat sınırlarına çekilmesi için etkilerini kullanmasıdır” dedi.

GÖZLEM NOKTALARIMIZI KORUYACAĞIZ

İdlib’de bulunan gözlem noktalarımızın katil rejimin askerleri tarafından kuşatılmasına ve Mehmetçiğin hedef alınmasına asla göz yummayacaklarını belirten  Bakan Akar, “Birlik, gözlem noktası ve mevzilerimize yönelik saldırılara, meşru müdafaa kapsamında karşılık verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Meşru müdafaa kapsamında hedefimiz sadece birliklerimize saldıran rejim askerleri ve unsurları olacaktır “ ifadelerini kullandı.

HAREKATA BÜYÜK DESTEK

İdlib’de son bir ayda katil rejim unsurları tarafından yapılan saldırılarda 52 evladını şehit veren milletimiz Bahar Kalkanı Harekatı’na büyük destek verdi. Eller semaya Mehmetçiğe dua için kalkarken evlere Türk bayrakları asıldı. Sosyal medyada ise  yüz binlerce destek paylaşımı yapıldı. @AyseBilgic50 adlı kullanıcının “Sen tarihsin, sen zafersin, sen Bayraksın, sen VatansınVur Mehmedim! vurki; Dünya utansın..” paylaşımı ile @ahmetfurkaneski isimli kullanıcının “Türk olmak zordur çünkü dünya ile savaşırsın, Türk olmamak daha zordur çünkü Türk ile savaşırsın! Allah sizleri korusun şanlı Türk Askeri” iletisi ön plana çıktı.

Editör: TE Bilisim