Yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin Türkiye’de de 5 vakaya rastlanmasının ardından başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere önemli tedbirler alındı.

Alınan bir takım güvenlik tedbirleri vatandaşı algılarla panikletirken dolandırıcı ve fırsatçıları da harekete geçirdi.

Bazı vatandaşların kapılarını çalan ve Sağlık Bakanlığı görevlisi olduğunu öne sürerek evlere girmeye çalışan bazı dolandırıcıların ortaya çıktığı ifade edildi. Başından geçen olayı anlatan bir vatandaş, söz konusu kişileri eve almadığını belirterek 184 SABİM ile iletişime geçtiğini ifade etti. Bu kapsamda kendisine yetkililerden bilgi verildiğini söyleyerek, kapısına gelenlerin hırsız olduğunun ortaya çıktığını dile getirdi.

BAKAN KOCA: RİSK TARAMASI ÇAT KAPI DEĞİL, PLANLAYARAK YAPILMAKTADIR

Konuya ilişkin önemli bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapmaktadır. Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size telefon gelmemişse, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. Kötü niyetlilere karşı da tedbirli olalım!”

SAĞLIK BAKANLIĞI: EVİNİZE ALMAYIN

Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden de aynı konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

“Sağlık Bakanlığından geldiğini iddia ederek maske, el antiseptiği, önlük veya koruyucu gözlük dağıtımı yapanları; maske, el antiseptiği, önlük veya koruyucu gözlük kullanımını uygulamalı olarak göstermek isteyenleri; Kornavirüs’le ilgili bilgilendirme veya evde Koronavirüs taraması yapacağını beyan edenleri; Koronavirüs’e karşı evi dezenfekte edeceğini söyleyenleri evinize almayın.

Sağlık Bakanlığından aradığını söyleyerek Koronavirüs’ten koruyucu malzeme göndermek, uzaktan eğitimle ilgili bilgilendirme yapmak, evde COVID-19 hastalı olup olmadığını tespit etmek üzere bilgilerinizi isteyenlere adınızı ve adresinizi vermeyin.

Yeni Koronavirüs Hastalığı ile ilgili güncel ve güvenilir bilgileri Sağlık Bakanlığı internet siteleri ile sosyal medya hesaplarından takip edin.”

EGM’DEN ÖNEMLİ UYARI

Söz konusu olayın bir metin mesajıyla sosyal medya ve WhatsApp üzerinden yayılmasının ardından ise Türk Polis Teşkilatının Twitter hesabından açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Corona Virüs Risk Taraması Alo 184’ün sizi araması sonrası gerçekleşmektedir. Vatandaşlarımızın iyi niyetinden faydalanıp hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer suçlara meyilli kişilere karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmasını, bu gibi konularla karşılaşan vatandaşlarımızın ivedi olarak kolluk birimlerine (112-155-156) haber vermesini bekliyoruz.” denildi.

Editör: TE Bilisim