Diriliş Postası muhabiri Muhammed Şimşek/Analiz

İlk olarak Türkiye’nin yüzde yüz uluslararası meşru müdafaa hakları doğrultusunda Fırat’ın doğusuna başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nı, sosyal medyada yürüttükleri kara propagandayla durdurmaya çalıştılar. Bölgede sivil katliamı yapılıyor dezenformasyonuyla Türkiye’nin Siyonist masayı deviren hamlesini gayrimeşru göstermeye çalıştılar.

Ardından dozajını biraz daha yükselttikleri yalanlarla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede kimyasal silah kullandığı iddiasını ortaya atıp uluslararası kamuoyunu maniple ederek bölgedeki teröristlere arka çıkmaya çalıştılar. Ancak teröristlerin çekilmesi için 120 saatlik sürede bölgedeki hareketlilikleri yakından takip ederek her türlü tedbiri alan Türkiye’nin kararlılığı karşısında başarı elde edemediler.

YENİ TEZGÂH REJİM ÜNİFORMASI!

Küresel aktörlerin vekâlet savaşına sahne olan Suriye’de türlü ayak oyunları oynanmaya devam ediyor. Türkiye’nin ABD’ye tanınan süresinin dolmasına saatler kala Siyonist emellere maşalık yapan terör örgütü PKK/YPG bu kez Ayn el Arap, Haseke ve Kamışlı’da mevzileniyor. Bölgeden gelen bilgilere göre, en büyük yığınağı Haseke’ye yapan örgüt, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı gayrimeşru gösterebilmek için bu kez burada Esed/Hamaney rejim güçlerinin üniforması giyerek kamufle oldu. Böylede hem bölgedeki varlıklarını sürdürecek olan teröristler hem de Türkiye’nin kendi sınırını terörden arındırma operasyonunu Suriye ile girişilen bir savaş gibi göstermeyi amaçlıyor.

KRİTİK GÖRÜŞME BUGÜN

Tam da bu noktada bu yeni tuzağa karşılık iç savaşın başından bu yana Esed rejimine destek veren Rusya’nın tavrı oldukça önemli olduğundan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova’da Putin ile bugün gerçekleştireceği görüşme sürecin seyrini belirleyecek. Türkiye’nin harekâtı sürdürmekte kararlılığını Putin’e birinci ağızdan aktaracak olan Erdoğan’ın bu hain tuzağı da boşa çıkarması bekleniyor. Zira Türkiye’ye göre kendi halkını konvansiyonel silahlarla öldüren rejim, Suriye halkının iradesini yansıtmadığı gibi, ülkede terörist unsurlardan daha fazla bir yıkıma yol açması yönüyle hiçbir meşruiyete sahip değil.

Rejimden “Biji Serok Apo” sloganı!

Esed/Hamaney rejimi ile terör örgütü YPG arasında varılan anlaşmasının, bölge kaynaklarına göre “kuralına uydurulmuş bir aldatmaca olduğu” ortadayken Suriyeli kaynaklardan Orient News, Ayn el Arab’da konuşlanan Esed rejimi askerlerini görüntüledi. Yayınlanan görüntülerde, Esed rejimi üniforması giyen askerlerin PKK sloganları attığı açıkça duyuluyor.

Öyle ki videoda rejim askerleri “Biji Serok Apo (Yaşasın Başkan Apo)” şeklinde slogan atıyor.

İRAN’DAN KÜSTAH SALVOLAR

Hal böyleyken haftalık basın toplantısında konuşan Abbas Musevi, Suriye’deki gayri meşru rejimi ülkesinin “Bölgedeki anahtar konumdaki müttefiki” ifadeleriyle niteledi. Türkiye’nin Rojava’da gözlem noktası kurmasına karşı olduklarını açıkladığını belirten Musevi, “Ankara’nın Suriye’de askeri gözlem noktaları kurmasına karşıyız. Bu konular diplomatik yollarla çözülmeli. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli” ifadeleriyle iç savaş yangınını körükledikleri Suriye’nin geleceği adına iki yüzlü açıklamalarda bulundu.

Diğer yandan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise, Türkiye’nin sınır operasyon başlatmasından sonra Suriye’deki olayların sözde istenmeyen bir seyir aldığını, DEAŞ’lıların bulunduğu hapishanelerin gözetimsiz kaldığını ileri sürerek Suriye’den yayılmaya başladığını savundu.

Editör: TE Bilisim