KYK yurt ücretleri ne zaman iade edilecek? sorusu yurtta kalan öğrenciler tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Ülkemizde koronavirüse karşı topyekün mücadele başlatılırken okulların tatil edilmesiyle birlikte KYK yurtlarında kalan öğrenciler evlerine döndüler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KYK yurt ücretleri hakkında çok önemli açıklamalar yaparken Mart ayı yurt ücretlerinin iade edileceğini belirtti. Bu süreç sonrası öğrenciler KYK yurt ücretleri iade süreciyle ilgili araştırmalara başladı. Peki, KYK yurt ücretleri ne zaman iade edilecek? KYK yurt ödemeleri nasıl iade olacak? Detaylar haberimizde…

KYK yurt ücretleri ne zaman iade edilecek?

Konuya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında, öğrencileri de unutmadı. Yaptığı açıklamaya göre; yurtta kalan öğrencilerin Mart ücretleri geri iade edilecek. Ayrıca Nisan, Mayıs, Haziran ayları için de ödeme alınmayacak. Öte yandan konuya ilişkin konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Mart ayı yurt ücretlerinin iade edilmeye başlandığını ve ödenecek tutarın 52 milyon 295 bin 858 TL olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KYK yurt ücretleri iadesi hakkında yaptığı açıklamayı aşağıdaki videodan dinleyebilirsiniz:

Burs ödemeleri devam edecek

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre öğrencilerin burs ve kredi ödemelerinin devam edeceğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim