Kayaşehir 24. Bölge’de hizmet verecek Muhacir Destek Merkezi, törenle hizmete açıldı. Açılış törenine; İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, muhacir aileler, çocuklar ve Başakşehirliler katıldı.

ÇOCUKLARA EĞİTİM DESTEĞİ VERİLECEK 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda davetlilere seslenen İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, “Orta Asya, Suriye ve Kafkasya’dan Türkiye’ye sığınan mültecilerin ülkeye uyum sağlayabilmeleri için 10 yıldır yoğun çalışmalar yürütüyoruz” dedi.  

Hizmetlerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıkları ifade eden Özer, “Muhacir Destek Merkezi’nde, öncelikle Çeçenistan ve Dağıstan başta olmak üzere Doğu Türkistan ve Orta Asya’nın çeşitli bölgelerinden savaş ve baskılar sebebiyle Türkiye’ye sığınan mülteci ailelerin çocuklarına eğitim desteği vereceğiz” diye konuştu.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIN GELECEKLERİNİ GÜZELLEŞTİRMEK” Başakşehir’deki Muhacir Destek Merkezi’nin yanı sıra Gaziantep’te de Suriyeli çocuklara hizmet veren iki okulları bulunduğunu belirten Özer, amaçlarının çocukların geleceklerini güzelleştirmek olduğunu söyledi. Programa yöresel kıyafetleriyle katılan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Kendi dillerinde ve Türkçe şarkılar söyleyen çocuklar, şiirler de okudu.

Muhacirlerin umut kapısı TürkiyeSiyaset

Ölüm kampında muhacirlerin yaşam savaşıDünya

Editör: TE Bilisim