Furkan Benli-İstanbul

Mısırlı müteahhit ve oyuncu Muhammed Ali, darbeci Sisi liderliğindeki Mısır rejimi tarafından tehdit edildiklerini açıklayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye’de ikamet eden ailesini koruması için çağrıda bulundu.

Muhammed Ali’nin açıklamasını resmi Facebook sayfası üzerinden yayınladığı bir videoyla yaptı.

“ÇOCUKLARIM ÖLÜM TEHDİDİ ALIYOR”

Ali, yayınladığı videoda “Çağrımın mazlumların yardımına koşan sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmasını umuyorum” dedi.

Ailesinin 9 aydır Türkiye’de güven içinde yaşadığını belirten Ali, son bir haftadır çocuklarının kaçırılma tehdidi aldıklarını ve 2 Ekim Cuma günü de eşinin karşı karşıya kaldıkları tehdidi emniyet güçlerine haber verip şikayet ettiğini söyledi.

Ali, yaşanan gelişmeler nedeniyle ailesinin Türkiye’deki bir arkadaşının evinde yaşmak zorunda kaldığını ancak bu durumun tehditlerin önüne geçemediğini söyleyerek “Çocuklarım ölüm tehditleri alıyor.” dedi.

Mısır’da yeni protesto dalgası | Halk darbeci Sisi’ye ateş püskürdü: Sisi git, Allah’ın düşmanı!

Dünya

Habere Git

VİDEOLARA SON VERMEK İÇİN 24 SAAT MÜHLET

Ayrıca Ali, çocuklarının kendisiyle iletişimi kesmesi için baskı yapıldığını ve 24 saat mühlet verildiğini söyledi. Verilen 24 saatin Mısır’da protestoları tetikleyen videoları artık yayınlamaması için verildiğini de sözlerine ekleyen Mısır’daki protestoların mimarı olarak kabul edilen Ali, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ailesinin korunması için yardım talep etti.

VİDEOLARI HALK ÜZERİNDE ETKİLİ

Muhammed Ali, 20 Eylül 2019 yılından bu yana Mısır’da yaşanan protestoların mimarı olarak görülüyor. Darbeci Sisi’nin tehditleri nedeniyle İspanya’ya kaçan Ali, Mısır halkına daha iyi yaşam koşulları ve darbeci Sisi’nin yolsuzluklarına karşı meydanlara çıkıp haklarını aramaları için protesto düzenlemeleri çağrısında bulunuyor.

Mısır’dan kaçışından önce 15 sene Mısır ordusuyla çalışan Muhammed Ali, İspanya’dan yönelttiği protesto çağrılarını videolar üzerinden yapıyor. Milyonlarca görüntülenme alan videoları ise ülke genelinde yüzlerce kişinin katıldığı protestolara neden oluyor.

ALİ’YE 5 YIL HAPİS CEZASI

Mısır rejimi daha önce İspanya hükümetinden Muhammed Ali’nin iade edilmesini talep etmişti ancak Mısır rejimi bu talebinden netice alamadı.

Öte yandan 2019’un aralık ayında Mısır’da Ali hakkında yolsuzluk suçlamalarıyla 5 yıllık hapis cezası verilmişti. Ancak Ali konu hakkında yaptığı açıklamada hapis kararının darbeci Sisi tarafından siyasi amaçla çıkartıldığını söylemişti.

Editör: TE Bilisim