Kahire’deki Anadolu Ajansı’nın ofine güvenlik güçleri baskın düzenledi. Gerçekleştirilen baskında 1’i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına alındı. Kaynaklar gözaltına alınan AA çalışanlarının nereye götürüldüğünün bilinmediğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı olayla ilgili yaptığı açıklamada “AA’nın gözaltına alınan ve biri vatandaşımız olan çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz” dedi. Peki Kahire nerede?

Dışişleri Bakanlığı: “Bu pervasız tutumda basın özgürlüğünde hassas görünen Batılı ülkelerin Mısır’daki ihlallere göz yummasının payı bulunmaktadır”

AA Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu konuyla ilgili TRT Habere yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili Mısır makamlarıyla irtibata geçtiğini fakat yetkililerden henüz geri dönüş olmadığını açıkladı. Ayrıca olayla ilgili 20 saatin geçtiğini ve Mısır makamlarından açıklama yapılmadığı için “hiç bir şey bilmiyoruz” dedi.

AA Genel Müdürü Kazancı ise “Mısır Makamları, AA çalışanlarını derhal serbest bırakmalı” açıklamasını yaptı.

KAHİRE NEREDE?

16 milyon nüfusa sahip olan Kahire Afrika ve Arap dünyasının en büyük şehridir. Ayrıca Kahire dünyanın en kalabalık 7. Yerleşim alanıdır. Kahire Mısır’ın kuzeyinde Nil Nehri’nin Doğu kıyıları ve Nehir Adaları üzerinde yer almaktadır. Birçok uygarlıklara ev sahipliği yapmış Kahire kentinde çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim