Diriliş Ertuğrul’un ardından tarihi gelişmelere ışık tutarak yoluna devam eden Kuruluş Osman dizisi, geride bıraktığı 12 bölümün ardından ATV ekranlarında yine tüm heyecanıyla yayınlanmaya devam ediyor. Diziyi yakından takip edenler Osman Bey’in babası Ertuğrul Bey’in Kuruluş Osman’a katılıp katılmayacağını araştırıyor. Diriliş Ertuğrul’da Ertuğrul Gazi’yi canlandıran başarılı oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın yer aldığı bir paylaşımın geçtiğimiz haftalarda ‘Dirilişdizisi’ Instagram hesabından yapılmasıyla Kuruluş Osman izleyenlerinin bu yöndeki beklentileri iyice artmıştı. Son yıllarda belgesel çekimleriyle de çok konuşulan oyuncu, geçtiğimiz günlerde konu hakkındaki konuşmasında ‘son belgeselini de tamamlayınca oyunculuk konusuna ağırlık vereceğini’ söyledi! Dizide hastalığından dolayı obaya dönmediğine değinilen Ertuğrul Bey’in ne zaman döneceği hayran cephesinde cevap bekleyen soruların başında geliyor. Peki, Engin Altan Düzyatan (Ertuğrul Bey) Kuruluş Osman’da oynayacak mı?  İşte merak edilen detaylar…

Diriliş Ertuğrul’un yıldızı Engin Altan Düzyatan Diriliş’te oynayacak mı sorusunun yanıtı hakkında son gelişmeler ve ipuçlarına haberimizde yer verilecektir.

Engin Altan Düzyatan (Ertuğrul Bey) Kuruluş Osman’da oynayacak mı?

Ertuğrul Bey Diriliş’ dönecek mi sorusu 5 sezon büyük bir hayran kitlesi tarafından beğeniyle izlenen Diriliş Ertuğrul ve Engin Altan Düzyatan sevenlerinin en merak ettiği konu. Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin, Diriliş Ertuğrul’un ardından konuya kaldığı yerden devam ederek tarihe ışık tutan Kuruluş Osman dizisine dönüp dönmeyeceği sorusu henüz netlik kazanmadı. Dizideki gelişmelere bakılırsa Ertuğrul Gazi’nin Kuruluş Osman’a geri döneceğine dair emareler görülüyor ancak bu konuda dizi ekibi ser verip sır vermiyor.

Oyunculuk projelerine ağırlık verecek! 

Ünlü oyuncu Düzyatan, dizleri kadar son yıllarda çektiği belgesellerle de dikkatleri üzerine çekiyor. Geçtiğimiz günlerde (14 Şubat) bir mekanda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Düzyatan yine akıllarda soru işaretleri bırkatı. Microplastik konulu son belgesel çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğundan bahseden Düzyatan, ‘Belgeselden sonra biraz oyunculuk hayatına ağırlık vereceğini’ ifade etti.

Ertuğrul Gazi rolüyle Diriliş Ertuğrul’da oynayan Engin Altan Düzyatan, dizinin hazırlıkları başlarken Kuruluş Osman’da katılıp katılmayacağı konusunda kendisine yöneltilen soruya, ‘Henüz bir teklif gelmedi’ şeklinde cevap vermişti. Bu yanıt hayranları tarafından ‘teklif gelirse olumlu karşılık bulacağı’ şeklinde yorumlandı.

Yetenekli oyuncunun o dönemde rol aldığı Kurşun dizisi, reytinglerde umduğunu bulamyınca erken final yaptı. Bu gelişmeler üzerine de bir süredir Engin Altan Düzyatan’ın Kuruluş Osman’a dahil olacağı konuşuluyordu.

Sakallarını da yeniden uzatmaya başlayan Düzyatan’ın takipçileri, oyuncudan gelecek müjdeli habere odaklanmışken geçtiğimiz aylarda ‘Dirilisdizisi’ Instagram hesabından Kuruluş Osman’ın yayın günü bir paylaşım yapıldı. Zamanlaması itibariyle de dikkat çeken paylaşım hayranları daha büyük beklentilere sevk etti. İşte dirilisdizisi Instagram hesabından yapılan söz konusu paylaşım;

Engin Altan Düzyatan kimdir, kaç yaşında, nereli?

26 Temmuz 1979 tarihinde İzmir’de doğan Türk oyuncu Engin Altan Düzyatan, 2014 yılında Neslişah Alkoçlar ile dünya evine girmiştir. Emir Aras (9 Ocak 2016) ve Alara (Ağustos 2018) adında iki çocuk babası olan yakışıklı oyuncu, 1.85 boyunda ve Aslan burcudur.

Diriliş Ertuğrul çekimleri sürerken Engin Altan Düzyatan, uzun sakal ve saçlarıyla hayranları tarafından çok beğenilmişti. Diriliş’in bitmesiyle saç ve sakallarını kısaltan başarılı oyuncu bir süre erken final yapan Kurşun dizisinde rol aldı.

O dönemde aynaya baktıkça ‘kendisine yabancılaştığı’ hissine kapıldığını dile getiren oyuncu, Kurşun’un ardından yeniden Diriliş’teki imajına dönercesine sakal ve saçlarını uzatması, yakışıklı oyuncunun hayranlarını son derece heyecanlandırdı.

Editör: TE Bilisim