Diriliş Postası Ankara Temsilcisi Seda Şimşek/Ankara

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin doğrudan milletin iradesiyle gerçekleştiğini hatırlatan Erdoğan, “Aksaklıklarımızı düzeltmeye çalışıyoruz. Her değişim gibi, bunun da oturması zaman alacaktır” ifadelerini kullandı. Erdoğan dünyanın siyasi ve ekonomik gerilimlerden iç çatışmalara, yılbaşından buyana koronavirüs belasıyla tahribatına karşı pek çok alanda yalpaladığı bir dönemde Türkiye dimdik ayakta kalarak farkını ortaya koyduğunu söyledi.

“Geçmişte en küçük sarsıntıda yerle yeksan olan Türkiye’den sınamaları başarıyla veren Türkiye’ye ulaştık” diyen Erdoğan “Hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyoruz” mesajını verdi.

DAHA HIZLI REFLEKSLER VERİLİYOR

Türkiye’nin milli irade sayesinde geçmişteki hantal yapıdan kurtulduğunu ifade eden Erdoğan “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, 200 yılı bulan demokrasi arayışlarımızda doğrudan milletin iradesiyle hayata geçirilen tek yönetim reformudur. Demokrasinin özüne uygun bu reformun sahibi milletimizin ta kendisidir” değerlendirmesini yaptı.

Böyle seçim mi olur?

Suriye’deki sözde seçimlere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Bugünlerde Suriye’de seçim yapıyorlar. Sözde seçim. İzlediniz değil mi? Öyle seçim mi olur ya?” diye tepki gösterdi.

Suriye’deki seçim komedisini değerlendiren Erdoğan, ”Bugünlerde Suriye’de seçim yapıyorlar. Sözde seçim. İzlediniz değil mi? Öyle seçim mi olur ya? Nerede dünyada demokrasi, demokrasi diyen ülkeleri… Birinin ağzından bir kelam çıkıyor mu? Bizim tek parti dönemindeki seçim gibi, bunlar da aynısını yapıyor. Demokaside çok ileride olduğunu söyleyenler, BM, ne yapıyorsunuz demiyor. Bir de seçim neticesi ilan ederler, evlere şenlik. Yapacakları iş bu.” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkede kalmaya devam edeceğiz”

Erdoğan sözlerini ”Bin yıllık komşumuz ve kardeşimiz olan Suriye halkı özgürlüğe, huzura, güvene kavuşana kadar bu ülkede kalmaya devam edeceğiz.” diye sürdürdü.

“Türkiye yeni sistemle birlikte krizlere karşı daha hızlı refleksler verme imkanına kavuştu” diyen Erdoğan “Doğu Akdeniz’deki gelişmelerden koronavirüse birçok alanda bunun yansımalarını gördük. Aksaklıklarımızı düzeltmeye çalışıyoruz. Yeni sistemin verdiği imkanlarla eksiklikleri hızla tamamlıyoruz. Her değişim gibi, bunun da oturması zaman alacaktır. Hayatımızın hiçbir döneminde milletimize rağmen iş yapmayı, hele hele millete karşı durmayı aklımızdan bile geçirmedik” sözleriyle muhalefete gönderme yaptı.

DEĞİŞİMİN SANCILARINI YAŞADI

“Mahalli idareler seçimi ve salgına rağmen yürütmenin çalışmalarında aksamaya meydan vermedik. Yönetim sistemimizi değiştirirken siyasetten sosyal düzeltmelere kadar pek çok alanda değişimin sancılarının yaşanması kaçınılmazdır.”

Darbecilere asla prim yok

Trablus’u tehdit eden darbecileri gerilettik. Son zamanlardaki bazı gelişmeleri izliyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz.”

Atılım yapmaya devam edeceğiz

“Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemimiz Anadolu denize indirildi. Ardından inşallah bir veya iki tanesini daha almanın gayreti içinde olacağız. Yolculuk süresini 2 saate düşürecek Ankara-Sivas hattının test sürüşleri devam ediyor. İlk kesimini yıl sonunda hizmete sunmayı planlıyoruz.”

Türksat 5A uzaya fırlatıldı

Türksat 5A uydusu, bu yılın üçüncü çeyreğinde yerde teslim alınacak ve dördüncü çeyrekte uzaya fırlatılacak. Yerli haberleşme uydusu Türksat 6A’yı 2022 yılında uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Haberleşme ve servis modülü entegrasyon faaliyetleri tamamlanan Türksat 5B uydusu 2021 yılının ikinci çeyreğinde uzaya gönderilecek.

64 KARARNAME VE 2 BİN 755 KARAR

“Son iki yılda Cumhurbaşkanı olarak kendi imzamızla çıkardığımız 64 kararname ve 2 bin 755 karar ile milletimize kesintisiz hizmet sunduk. Salgın dönemi dahil 180 günlük icraat programlarında planladığımız 2 bin 384 ana eylemin yüzde 93’ünü tamamladık. Son iki yılda ilk ve ortaöğretimde 2 bin 805 yeni okul, 15 bin yeni derslik inşa ettik, 87 bin 681 öğretmen ataması yaptık.

TÜRKİYE’DEN 136 ÜLKEYE İNSANLIK ELİ

“(Koronavirüsle mücadele) Bugüne kadar 136 ülke ve 4 uluslararası kuruluşun sağlık malzemesi desteği talebini karşıladık.”

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’NIN BELİNİ KIRDIK

“Son iki yılda terör örgütü PKK’ya yönelik 224 bini kırsalda, 10 binden fazlası şehirlerde 234 binin üzerinde operasyon gerçekleştirdik. Terör operasyonlarında toplam 2 bin 354 teröristi etkisiz hale getirdik, böylece yurt içi terörist mevcudu 400’lü rakamlara geriledi.”

Ekonomik türbülansa karşı güçlüyüz

“Ekonomimizin bağışıklık sistemini küresel türbülanslara karşı güçlendiriyor, art niyetli finansal girişimler konusunda önlemleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın tarihin en düşük maliyetli ve uzun vadeli finansmanıyla ev sahibi olabilmesini temin ettik. Bu sayede Haziran ayında tarihi bir rekorla, 200 binden fazla ailemizin ev sahibi olmasına imkan sağladık. 2002’de 36 milyar dolar olan ihracatımızı 2019’da 5 katına çıkararak 180,8 milyar dolara ulaştırdık. Geçen yıl ilan ettiğimiz 12 yeni endüstri bölgesinde özel sektörümüz yaklaşık 8,5 milyar dolarlık yatırım planlıyor”

FETÖ’NÜN YAPILANMALARINI YIKTIK

“Ülkemize ve milletimize yönelik en büyük ihanetlerden birinin faili FETÖ’yle mücadele amacıyla 17 bin operasyon gerçekleştirdik.FETÖ’nün bürokrasiden iş dünyasına kadar tüm yapılanmalarını önemli ölçüde yıktık, kalanları da tespit ettikçe temizlemeye devam ediyoruz.”

AHLAT’TAN MALAZGİRT’E YÜRÜYÜŞ

“26 Ağustos Malazgirt geliyor. Sultan Alparslan 25’inde Ahlat’tan Malazgirt’e hareket etmişti. Biz de Ahlat’ta cumhurbaşkanlığı merkezi kurduk. 25’inde gece orada olacağız, oradan da ertesi sabah Malazgirt’e hareket edeceğiz. Biz geceyi orada geçirip, Sultan Alparslan’ın izinden Malazgirt’e yürüyecek ondan sonra da programımızı tamamlayacağız.

Halka tepeden bakanların istikameti kaybetmesi mukadderdir. Sultan Alparslan’a yakışan bir eser orada meydana geldi. Bu eserlerle anılacağız. Biz bu yanlışa düşmeden çalıştığımız, mücadele verdiğimzi için bu günlere geldik. Bundan sonra da aynı anlayışla, teslimiyetle, kalp ve zihin huzuruyla yönümüz geleceğe dönük olarak çalışmaları sürdüreceğiz.”

Editör: TE Bilisim