Diriliş Ertuğrul’un devamı ve ‘Diriliş Osman’ adıyla da anılan Kuruluş Osman’ın heyecanla beklenen 7. bölümü bu akşam izleyici karşısında olacak. Dizinin yayın saati yaklaşırken işlenen konulara dair araştırmalar da artmaya başladı. Dizide en dikkat çeken konulardan biri de, Osman Gazi’nin ne zaman evlendiği ve ‘Osman Bey’in eşi Rabi Bala Hatun kimdir’ konusu. Osmanlı Hanedanı’nın kurucusu Osman Bey, eşleri ve evlilikleri açısından da oldukça merak ediliyor. Biz de konuyu araştıran okurlarımız için birtakım bilgileri haberimizde derledik. İşte Osman Gazi ne zaman evlendi? Osman Bey’in eşi Rabia Bala Hatun kimdir? sorularının yanıtı.

Osman Gazi ne zaman evlendi? Osman Bey’in eşi Rabia Bala Hatun kimdir?

Osmanlı Hanedanı kurucusu ve beyliğin ilk hükümdarı olan Osman Gazi, 1280-1323 yıllarında Malhun Hatun ile, 1289-1324 yıllarında da Rabia Bala Hatun ile evli kalmıştır. 1250’de Bilecik’in Söğüt ilçesinde dünyaya gelen Osman Gazi, 1 Ağustos 1326 tarihinde Bursa’da vefat etmiştir.

Rabia Bala Hatun kimdir?

Osman Bey’in 1289’da evlendiği Rabia Bala Hatun, Osmanlı Devleti’nin ilk yıllarında yaşamış bir İslam alimi olan Şeyh Edebali’nin kerimesi ve Şehzade Alaadin’in de annesidir. 1324 yılında vefat eden Rabia Bala Hatun’un kabri, Bilecik’te medfün babası Şeyh Edebali’nin türbesi yakınında, validesiyle yan yana bulunmaktadır.

Rabia Bala Hatun, Osman Bey ile evlendiği 1289 yılından vefatına dek 35 yıl evli kalmıştır.

Kuruluş Osman’da Rabia Bala Hatun karakterini oynayan Özge Törer.

Kuruluş Osman’da Rabia Bala Hatun’u kim oynuyor?

Ekranların reyting rekortmeni Kuruluş Osman dizisinde Rabia Bala Hatun karakterinde, yetenekli oyuncu Özge Törer rol almaktadır.

Başarılı oyuncu Özge Törer, henüz Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Sahne Sanatları bölümü üçüncü sınıfında eğitim görmektedir.

Editör: TE Bilisim