İstanbul Yolu üzerindeki bisiklet yollarında AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile birlikte bisiklet kullanan Bakan Kurum, basına yaptığı açıklamada ateşkese rağmen masumların üzerine bomba atan Ermenistan’ı kınayarak, Gence kentinde hayatı kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Bakan Kurum, işgalci Ermenistan’ı kınadıklarını ve kardeş Azerbaycan’ın haklı mücadelesinin yanında olduklarını söyledi.

HATAY’A GEÇMİŞ OLSUN

Konuşmasına Hatay’daki orman yangınına değinerek devam eden Bakan Kurum, “Tüm Hatay’a geçmiş olsun diliyorum. Tarım ve Orman Bakanlığımız, AFAD’ımız sahada her türlü çalışmayı yapıyor. Yine Bakanlığımızın da hasar tespit ekipleri de sahada. Tespitlerden sonra inşallah her depremde her selde olduğu gibi Hatay’ımızdaki yangında da devletimiz olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gereken her türlü yardımı yapacağız.” dedi.

2023 YILINA KADAR 3 BİN KİLOMETRE BİSİKLET YOLU YAPMA HEDEFİMİZ VAR

Bakan Kurum, “Şu an 81 ilde devam eden projelerimiz var. Bu projelerimiz içinde bisiklet yolları var. 2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var. Yeşil yollarıyla, bisiklet yollarıyla ekolojik koridorlarımızı, millet bahçelerimizi birbirine bağlayacak bu proje bizim için hayati önem taşıyor. Bu noktadaki çalışmalarımızı 1.600 kilometreden oluşan kıyı güzergahımızda tarihi, kültürel, doğal alanlarımızın birbirine bağlanmasını sağlayacağız. Buna ilişkin yerel yönetimlerimizle iş birliği halinde projelerimizi yürütüyoruz. İnşallah 2023 yılına kadar hedefimiz 3 bin kilometre bisiklet yolu yapmaktır. Edirne’den giren bir vatandaşımızın Hakkari’ye kadar hem bu doğal alanlarımızı hem kültürel alanlarımızı görmesini sağlayacak hem de şehirlerimizin en önemli lokasyonlarını birbirine entegre edecek bisiklet yolları projemizi inşallah yapıyoruz.” diye konuştu.

KONYAMIZ DÜNYADA EN FAZLA BİSİKLET YOLUNA SAHİP İKİNCİ ŞEHRİMİZ

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye’ye örnek olacak bir Bisiklet Master Planı hazırladıklarını dile getiren Bakan Kurum, “Bu plan çerçevesinde Konyamız şu an dünyada en fazla bisiklet yoluna sahip ikinci şehrimiz. 550 kilometre bisiklet yoluna sahip. İnşallah 2030 yılına kadar bisiklet yollarını 750 kilometreye çıkaracak çalışmayı Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle birlikte yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİSİKLETE BİNMEYİ ARTIRMALIYIZ

Basın açıklamasının yapıldığı yerin yanındaki Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yolu köprüsünün Türkiye’de ilk örneğinin Konya’da olduğunu aktaran Bakan Kurum, şöyle devam etti: “Bisiklete binen vatandaşlarımız yolun diğer tarafından bu tarafına güvenli bir şekilde araçların üzerinden bu köprüyle geçebiliyor. Aynı şekilde bisiklet tramvaylarımız var. Bisiklet tramvayında da bisiklete binen vatandaşlarımız bisikletlerini yanlarına almak suretiyle bir başka ulaşım noktasına gidebiliyor. Salgın döneminde bunu daha iyi gördük. Ülkemizin her yerinde bisiklete binmeyi artırmak durumundayız. Bu noktadaki alt yapıyı da yerel yönetimlerimiz bakanlığımızın vereceği tüm desteklerle artıracağız.”

Bisiklet kullanımını teşvik etmek ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla gerçekleşen bisiklet etkinliğine Konya Valisi Vahdettin Özkan ile AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da katıldı.

Editör: TE Bilisim