Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, uluslararası sahada yaşanan siyasi değişimlerin, Filistin meselesinin lehine olduğunu bildirdi.

Meşal, Hamas‘a ait El-Aksa televizyon kanalında yaptığı konuşmada, Siyonist İsrail’in uluslararası topluma “yük” olmaya başladığını ve “gerçek yüzünün” ortaya çıktığını belirtti.

Uluslararası toplumun entelektüelleri arasında, Siyonist İsrail’in eylemlerinin karşısında yer alan bir duyarlılığın oluştuğuna işaret eden Meşal, Siyonist İsrail‘in gerçek yüzünün ortaya çıkmasına katkı sağlayan Gazze’ye yönelik saldırılarının bu eylemler arasında yer aldığını kaydetti.

Meşal, Hamas yönetiminin değerlerinden vazgeçmeden milli kazanımlarını belirlemek için ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeyde çaba sarf ettiğini anlatarak, “Uluslararası sahada yaşanan siyasi değişimler Filistin meselesinin lehine.” dedi.

Hamas’ın, kuruluşundan bu yana diğer Filistinli gruplarla çok kurban verdiğini, direniş projesine yeniden itibar kazandırdığını dile getiren Meşal, “Hamas, bölgesel ve uluslararası dengelerin sarsılmasına rağmen ulusal değerlere bağlılığını sürdürüyor.” ifadesini kullandı.

Fetih Hareketine, “siyasi ortaklık temellerine dayalı ulusal programa göre yürütülecek Filistin uzlaşısı” çağrısında bulunan Meşal, arzu edilenin, “birlik ve beraberlik, siyasi ortaklık, mücadele mekanizmalarının geliştirilmesi ve işgalle mücadele gücünün artırılması” olduğuna değindi.

Meşal açıklamasını, “Hamas’ın, Arap halklarına yaşadığı acılar karşısında destek olduğu ve yanlarında yer aldığı” sözleriyle tamamladı.

Editör: TE Bilisim