Diriliş Postası Muhabiri Ceyhun Aşirov-Ukrayna

Gürcistan, konuyla ilgili açıklama yaparak, Ukrayna Parlamentosu Saakaşvili’nin başbakan yardımcılığını onaylaması durumunda Kiyev Büyükelçiliğini çekeceklerini bildirdiler.

“SİZ AMERİKA DEĞİLSİNİZ!”

Gürcistan’dan gelen açıklamaya ise Ukrayna’dan cevap gecikmedi. Halkın Hizmetkarı Partisi’nin Genel Başkanı David Arahamiya şunları söyledi:

“Eğer bir atamayla bizim ilişkilerimiz bozulacaksa bu Gürcistan için daha problemli bir durum demektir. Ayrıca şunu unutmamak lazım siz Amerika değilsiniz Gürcistansınız.”

“KENDİMİZ KARAR VERİRİZ”

Arahamiya, kendisinin de Gürcistan asıllı olduğunu bildirerek “Şuan Gürcistan iktidarı ile Saakaşvili’nin sorunlarını anlıyorum ama biz bağımsız bir devletiz, kimi başbakan yardımcısı atayacağımıza kendimiz karar veririz” dedi.

Arahamiya, Ukrayna’dan Gürcistan’a çok sayıda turist ziyaret ettiğini söyleyerek “ilişkilerimiz bozulursa Gürcistan ekonomisi bundan etkilenecek.” diye hatırlattı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz gün Ukrayna Devlet Başkanı Volodımır Zelenskıy, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve eski Odessa Valisi Mihail Saakaşvili’ye başbakan yardımcılığı teklifini götürmüş, Saakaşvili ise “Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskıy’den başbakanlık yardımcısı teklifi almam benim için büyük şereftir.” diyerek parlamento onarsa göreve başlayabileceğinin sinyalini vermişti.

Editör: TE Bilisim