ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanya direktörü Bill Stepien, Pensilvanya eyaletini kazandıklarını ilan etti.

Gazetecilere yaptığı açıklama yapan Stepien, Trump’ın Pensilvanya eyaletinde 2016’dan daha büyük bir performans gösterdiğini ve oylarının halen yükseldiğini söyledi.

“PENSİLVANYA’DA ZAFERİMİZİ İLAN EDİYORUZ”

Stepien, “Galibiyet aralığımızı daha büyük sayılarla koruma konusunda yüksek bir güvenimiz var, aslında Pensilvanya’da zaferimizi ilan ediyoruz. Bu sadece his ve içimizdekilere değil matematiğe dayanıyor.” yorumunu yaptı.

Başkan Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence’in de Pensilvanya’da zafer ilan edecekleri konusunda olumlu bir hislerinin olduğunu yineleyen Stepien, “Elimizde verilere dayanarak aradaki oy farkının 100 binin üzerinde kalma ihtimali yüzde 70, 150 bin üzerine kalma ihtimali ise yüzde 50’dir.” ifadesini kullandı.

Pensilvanya’da şu anda dek oyların yüzde 85’i sayılmış durumda ve Trump 300 bin civarında bir oyla rakibi Demokrat Joe Biden’ın önünde görünüyor.

MİCHİGAN’DA ÖNDE OLDUĞUNU SAVUNDU

ABD Başkanı Donald Trump, seçimler için kritik eyaletlerden olan Michigan’da önde oldukları açıklamasında bulundu.

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Pennsylvania, Georgia ve Kuzey Carolina’da büyük fark atarak önde olduklarını belirterek, Michigan’da da önde olduklarını savundu.

Öte yandan Twitter, Trump’ın bu açıklamasına hem “Bu tweet paylaşıldığında resmi kaynaklar sonuçlar onaylamadı.” hem de “Bu Tweette paylaşılan içeriklerin bir kısmı veya tümü tartışmalıdır ve bir seçime ya da başka bir toplumsal sürece katılma konusunda yanlış yönlendiriyor olabilir.” şeklinde uyarı etiketleri ekledi.

ABD’de 3 Kasım Salı günü düzenlenen başkanlık seçimlerinin ardından bazı eyaletlerde sonuçların netleşmemesi nedeniyle, yarışın kazananı hala bilinmiyor.

ABD’de seçim gecesinde başkanlık yarışını kazanan çıkmadı

Dünya

Habere Git

Biden: Seçimin kazananı biz olacağız

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim