Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinatörlüğünde düzenlenen “2018 Tecrübe Paylaşım Programı” kapsamında Senegal’e gelen gönüllü gençler, cüzzam hastalarının yaşadığı Medina Şerif köyünde faaliyetlerde bulundu. Köydeki 30’dan fazla evi onarıp boyayan, kümesler yapan gençler, ayrıca köy sakinleri için ilaç temin etti.

BİZE SARILMAK İSTİYORLAR

Gönüllülerden Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencisi Abdulselam Bağış, Senegal’de her gittikleri köyde sıcak karşılandıklarını belirterek “Köydeki çocuklarla dil olarak pek anlaşamamamıza rağmen çok eğlenceli vakit geçiriyoruz, onlara balon, şeker, çikolata veriyoruz, beraber top oynuyoruz. Yüzlerindeki mutluluğu görmek tarif edilemez. Bu insanlar Türkiye’den geldiğimizi duyunca bize sarılmak, bizimle tokalaşmak, bizimle konuşmak istiyorlar. Köylerine Türkiye’den gençlerin geleceğini öğrenince en güzel elbiselerini giyip dört gözle bizi bekliyorlar. Onların, bize verdiği değerin yanında bizim yaptıklarımız ufacık olabilir ama Türkiye’ye döndüğümde buraları, insanını, kültürünü ve bize olan sevgilerini gönülden gönüle anlatmaya çalışacağım” diye konuştu.

SU SIKINTISI VAR

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Yunus Emre Buzkan da hastalık nedeniyle köy halkının kendi işlerini görebilecek durumda olmadığını aktararak, köylülerin tek geçim kaynağı olan tavukçuluk için kümesler inşa ettiklerini, mevcut kümeslerin eksikliklerini giderdiklerini söyledi.

Bu topraklara geldikten sonra insanların Türkiye’den ne beklediğini, Türkiye’nin onlar için ne anlam ifade ettiğini daha iyi anladıklarına dikkati çeken Buzkan, bölgede ciddi anlamda su sıkıntısı olduğunu da ifade etti.

Editör: TE Bilisim