Tunus’ta Nahda Hareketi Lideri ve Parlamento Başkanı Raşid el-Gannuşi, İngiltere Yüksek Mahkemesinde kendisi hakkındaki iddialara karşı açtığı iftira davasını kazandı.

Nahda’dan yapılan yazılı açıklamada, “5 Temmuz 2019’da “Middle East Online” isimli Londra merkezli internet sitesinde Gannuşi hakkında ‘teröre karşı hoşgörü, demokrasi iddiası ve yabancı bir ülkeden para almak’ gibi asılsız suçlamaların yer aldığı bir makalenin yayımlanmasının ardından, site ve sahibi hakkında bir dava açıldı.” hatırlatması yapıldı.

YALANLARI ORTAYA ÇIKTI!

Söz konusu site ve sahibinin iddialarını kanıtlayamamasının ardından İngiliz Yüksek Mahkemesinin Gannuşi lehine karar aldığı belirtilen açıklamada, internet sitesinin daha önce de Gannuşi’nin iftira davası açarak kazandığı el-Arab gazetesinin ortaklarından birine ait olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, Gannuşi’nin internet sitesi ve söz konusu yalanların yayılmasını sağlayanlara karşı başka davalar da açma aşamasında olduğu ifade edildi.

LİBYA İÇİN TUNUS’U KARIŞTIRMA PEŞİNDE!

Libya’da milyonlarca dolar harcamasına karşın büyük başarısızlığa uğrayan BAE, bu kez Tunus’u karıştırıp Libya’da yeni bir operasyon çekme çabasına girdi. BAE geçtiğimiz on yıl boyunca , demokratikleşme yönünde adımlar atan bütün ülkelerde kontrolü sağlamak adına o ülkelerdeki darbeci eski rejim destekçilerine para ve silah sağladı. Bunu özellikle Mısır ve Sudan’da başardı. Fakat özellikle son bir yıllık süreç BAE’nin yeni bir araçsallaştırmaya gittiği görülüyor. Müslüman Kardeşler gibi mutedil İslami yapıları yıkamadıkları Arap mağrip devletleri gibi ülkelerde, BAE siyaset ve medyadaki bazı isimleri desteklemek ve bu hareket içinde sivrilen isimleri itibarsızlaştırmak gibi hamlelere başvurmaya başladı. Bu durumun en son örneğini Tunus’ta Gannuşi’ye karşı yürütülen itibarsızlaştırma çabalarında görmek mümkün.

Gannuşi’ye karşı yürütülen karalama kampanyasının işaret fişeğini ise Tunusluların “dijital sinekler” olarak isimlendirdikleri sosyal medya trolleri çakmış görünüyor. Bu durum BAE’nin bölgede izlediği genel politikanın yeni bir sahnesinden başka bir şey değildir.

Editör: TE Bilisim