Üniversite sınavına hazırlanan adaylar ÖSYM YKS başvuru tarihleri 2020; YKS başvuru nasıl yapılır? YKS başvuru bilgileri konusunda yoğun aramalar gerçekleştiriyor. Hayallerindeki üniversiteye yerleşmek için emek emek çalışan öğrenciler, 2020 YKS başvuru tarihleri sona yaklaşırken başvuru nasıl yapılır konusunda bilgileri öğrenerek işlemlerini süresi dolmadan tamamlamak istiyor. Peki milyonlarca öğrencinin katılacağı ÖSYM YKS başvuru tarihleri 2020; YKS başvuru nasıl yapılır? YKS başvuru bilgileri için haberimizi inceleyebilirsiniz.

ÖSYM YKS başvuru tarihleri 2020; YKS başvuru nasıl yapılır? YKS başvuru kılavuzu

20-21 Haziran 2020’de yapılacak olan üniversite sınavı (YKS) için başvurular sürüyor. 6 Şubat 2020’de başlayan YKS başvuru tarihi, 3 Mart günü saat 23.59’da bitiyor. Adayların belirtilen sürede ÖSYM 2020 YKS başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

20 Haziran 2020 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 21 Haziran 2020 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak. Sınav sonuçları ise 23 Temmuz’da açıklanacak.

Üniversite sınavı başvuru bilgilerinin tüm detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM 2020 YKS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN!

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi mevcut olan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ise ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden yapacaklar.

Henüz başvuru yapmamış olan adaylar işlemlerini aşağıdaki bağlantıdan gerçekleştirebilirler.

ÖSYM YKS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

YKS başvuru ücreti bu yıl her bir oturum için 70,00 TL olarak açıklandı. Tüm oturumlara katılacak adaylar ,210 TL ödeme yapacaklar.

YKS ücreti ödeme bankaları bilgileri aşağıdaki görselde mevcut olup, belirtilen bankalar üzerinden ödemeler gerçekleştirilebilecek.

ÖSYM 2020 YKS başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapan öğrenciler, seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini YKS başvuru kılavuzunun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER sekmesinde yer alan ‘ÖDEMELER’ alanından kredi kartı/banka kartı ile belirlenen süre içerisinde yatıracaklardır. Ayrıca YKS başvuru ücreti ödeme işlemleri ATM’ler üzerinden de gerçekleştirilmektedir.
Editör: TE Bilisim