Kasım – Aralık ayı Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? 2020 Aralık ayı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya evde bakım parası yattı mı? AÇSHB tarafından ödenen evde bakım ücretleri her ayın 20’sine kadar ilgili vatandaşların hesaplarına aktarılmış oluyor. Ödeme tarihleri yaklaşan vatandaşlar, Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? 2020 Aralık ayı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya evde bakım parası yattı mı? sorularının yanıtını araştırmaya başladı. 2020 Temmuz ayı itibariyle 1.460 TL olan evde bakım maaşları, günlük yaşamını sürdüremeyen vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına her ay devlet tarafından ödeniyor. Peki, Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? 2020 Aralık ayı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya evde bakım parası yattı mı? Bilgiler metnin devamında.

Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? 2020 Aralık ayı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya evde bakım parası yattı mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aylık olarak ağır hasta ve ağır engelli vatandaşların bakımını yerine getiren yakınlarına ödediği 1.460 TL’lik evde bakım maaşları her ayın 20’sine kadar tamamlanıyor. Bu tarihe kadar il bazında gerçekleşen ödemeler 9 Aralık itibariyle henüz yapılmadı. Gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

2020 Temmuz ayı evde bakım maaşı kaç TL oldu?

2020 yılında, memur maaş katsayısına bağlı olarak 65 yaş aylığı, engelli yardımı, engelliler için evde bakım parası başta olmak üzere tüm sosyal yardımlara zam yapıldı. Sosyal yardımlarda yüzde 5.49 oranında artış yapıldı.

Buna göre, 2019 yılında 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 2020 yılında 1.460 liraya yükseltildi.

Evde bakım maaşı almak için nereye başvurulur?

Evde bakım maaşı alabilmek için ağır hasta ya da ağır engelli kişinin ikametgahının bulunduğu il veya ilçedeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl/İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunulur.

Başvurunun ardından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu, gerekli şartları haiz olan vatandaşlara ‘evde bakım maaşı’ bağlanır.

2020 Evde Bakım Maaşı Şartları Nelerdir?

Güncel

Habere Git

Editör: TE Bilisim