İlk çıktığı zamanlardan günümüze kadar gelen ve halen popülerliğini koruyan Snapchat nedir sorusuna yanıt vererek haberimize başlayalım. Tıpkı Instagram gibi fotoğraf ve video paylaşım sitesi olarak faaliyetlerine başlayan Snapchat, mobil uygulaması ile popüler bir hale geldi. Snapchat fenomenleri de ortaya çıkınca, uygulamanın kullanıcı sayısı çok ciddi bir şekilde artış göstermeye başladı. Günümüzde 100 milyondan fazla kullanıcının kullandığı Snapchat, özellikle yüz ve ses değiştirme efektleri ile Snapchat kullanıcılarının vazgeçemediği bir sosyal uygulama geline geldi. Snapchat yayın hayatına bu şekilde başladı ve ülkemizde de sinepçet telaffuzu ile halen aktif bir şekilde kullanıcılara hizmet ediyor.

Snapchat nasıl kullanılır? İşte Snapchat giriş yöntemi

Sarı renk fonuyla hayatımıza giren Snapchat uygulaması nasıl kullanılır sorusuna da cevap vermeden geçmek olmaz. İlk olarak uygulamanın arayüzünden bahsetmek istiyoruz çünkü Snapchat sadece mobil uygulamadan oluşuyor. Sinepçet uygulamasında hesap açtıktan sonra ilk olarak sizden bilgilerinizin girilmesi isteniyor. Ünlülerin Snapchat adresleri ile hesap açmaya çalışmayın çünkü popüler olmak için yapılan bu hileler karşılığında hesabınız iptal olabilir. Snapchat giriş yaptıktan sonra ise karşınıza çıkan arayüzde bekleyen arkadaşlık isteklerinizi, arkadaşlarınızı ve yeni arkadaş eklemek için farklı butonlar görebiliyorsunuz.

Snapchat uygulamasında yine sevilen özelliklerden birisi yazıların hareketli olmasıdır. Videonuzun efektine göre yazıyı çok rahat bir şekilde oynatmak mümkündür. Sinepçet uygulaması ülkemizde eğlence uygulamasının yanında arkadaşlık uygulamasına da dönüştü. Uygulamada sohbet özelliği olduğu için birbirinin videosunu izleyen Snapchat hesapları kendi aralarında sohbet edebiliyorlar. Snapchat fenomenleri arasında genelde kadınlar var ve istatistiklere göre uygulamayı en aktif kullanan ülkeler arasında İngiltere ve ABD var.

Snapchat ile para kazanan milyonlarca girişimci var

10 saniye boyunca kullanabildiğiniz ve aralıklarla çekilen videolar ile bambaşka hikayeler oluşturabiliyorsunuz. Snapchat zaten fotoğraf ve videolara verilen efektler ile ünlenmiş bir program olduğu için 10 saniyenin bazen yetmediği olsa da uygulama çok seviliyor. Google Play Store üzerinde 1 milyar indirmeye ulaşan uygulama son olarak 18 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. Snapchat hesapları oldukça büyük bir önem taşıyor çünkü dünya üzerinde Snapchat ile para kazanan çok fazla girişimci var. Bazılarımız Snapchat nasıl kullanılır diye merak ediyoruz ama dünya üzerinde birbirinden zeki girişimciler Snapchat üzerinden çok ciddi gelirler elde ediyor.

Snapchat hesap dondurma nasıl yapılır?

Snapchat uygulamasında merak edilen bir diğer soru Snapchat hesap dondurmadır. Diğer sosyal paylaşım girişimlerinde olduğu gibi sınırsız bir şekilde Snapchat hesabı dondurmak mümkün değildir. İsterseniz 29 günlük hesabı dondurabilirsiniz ki 30 gün olunca hesabınız kalıcı olarak siliniyor.

Öncelikle Snapchat giriş yapın. Sinepçet giriş yaptıktan sonra kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazmanız gerekecek. Giriş yapmak için bilgileri eksiksiz doldurun. Snapchat girişten sonra hesabınızı silmeniz için sizden son kez bir onay isteniyor. Son olarak, kullanıcı adı ve şifrenizi tekrardan yazıp “Delete Account” (hesabımı sil) butonuna bastığınızda bütün işlemler tamamlanıyor. Hesap silme işlemi başarılı oldu.

Editör: TE Bilisim