İstanbul Havalimanı’nda, “Modern Bilimin Öncüleri İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Sergisi’nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“İslam Medeniyeti bir ilim ve irfan medeniyetidir. Bilim tarihinin bugünkü kaynakları büyük ölçüde Avrupa referanslıdır, oryantalist bakış açısının ürünüdür.

“KÜTÜPHANELER İSLAMİ BİLİMLERDE BİNLERCE ALİM YETİŞTİRDİ”

Kağıdı Çinliler bulmuş olsa da onu hakkıyla kullanan ve daha sonra batıya ulaştıran bizim ecdadımızdır. Esasen Avrupalı bilim adamları bilir ki kendileri bu birikimle tanışmamışken İslam şehirlerinin çoğunda çok kıymetli eserlerden oluşan kütüphaneler vardı. Kütüphaneler İslami bilimlerde binlerce alim yetiştirdi.

“MÜSLÜMAN ALİMLERİ YOK SAYMAK CEHALETTİR”

Bilimi dünü ve bütünüyle batıya hazletmek ve Müslüman alimleri yok saymak şayet kasıtlı değilse ancak cehaletle izah edilebilir. Medeniyetler tarihini İslam tarihini görmeden yazmak mümkün değildir.

“İKTİDARA GELEMEYECEKSİNİZ Kİ”

Bir konuyu hatırlatmadan geçemeyeceğim. Yanı başımızdan Kanal İstanbul geçiyor. Şimdiden birileri yapamazsınız diyor, yaptırmayız diyor. Müteahhitlere de tehditler savuruyorlar. Ne diyorlar, ‘Sakın bu ihalelere katılmayın. Katılıcak olursanız, biz iktidara geliyoruz, geldiğimizde bu ihaleleri iptal ederiz’ diyorlar. Ya hu sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki! Bu millet size iktidar vermez. Dikili ağacınız yok bu ülkede. Dikilen ağaçları söken bir zihniyetsiniz. Bunlar Gezici değil miy di? Biz ise bir gecede 11 milyon ağacı diken bir iktidarız.

MONTRÖ HATIRLATMASI

Bir İstanbul Boğazımız var. Siz Independent olayını unutuyor musunuz? Hepsinden öte Montrö anlaşması Türkiye’ye ne kazandırmıştır ne kaybettirmiştir. Bunu hiç düşündünüz mü? Bunlara sorsanız Marmaray da , Yavuz Sultan Selim Köprüsü de, Osmangazi köprüsü de olmazdı.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim