Vali Erdoğan Bektaş, koronavirüs iddialarına açıklama getirdi! Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın açıklamalarına göre, 13 İranlı TIR şoförü bir süre gözetim altında tutuluyor. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp birçok ülkeye yayılarak binlerce kişinin ölümüne neden olan corona virüsü (Kovid-19)’un İran’da da görülmesinin ardından Türkiye’de de alınan önlemler en üst seviyelere çıkarılıyor. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 13 TIR şoförünün bir müddet gözlem altında tutularak gerekli tahlillerinin yapılacağını açıkladı. Corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini dirilispostasi.com sitemizden takip edebilirsiniz.

Zonguldak Valisi Bektaş’tan koronavirüs iddialarına açıklama geldi!

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 13 İranlı TIR şoförünün gözetim altında tutulduğunu bildirdi…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na (ERDEMİR) İran’dan malzeme nakleden 13 İran uyruklu şoförün tedbir amaçlı gözlem altına alınması, vatandaşlarda corona virüsü paniğine yol açtı.

13 kişiden 1’inde yüksek ateş görüldüğü bildirilirken, ilk olarak Kdz. Ereğli ilçesinde muayeneleri yapılan 14 İran vatandaşı, ambulanslarla Zonguldak Devlet Hastanesi Site Hizmet Binası’na sevk edildi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, söz konusu kişilerin tahlillerinin yarın sonuçlanabileceğini ifade ederk, ‘

İlk olarak 5’ti sayı biraz çoğaldı. Çoğaldı ama yüksek ateşli 1 kişi var, diğerleri normal. Tedbir amaçlı olarak onları da numuneleri alınıp tahlilleri yapılacak. Tahlilleri muhtemelen yarın sonuçlanacak. Sonuçlara göre ya daha ileri tedaviye bakılacak. Ya da serbest bırakılacak. Virüs tespit edilirse ondan sonra karantina süreci olacak.

Şu an 12-13 kişi var, 1 kişide yüksek ateş var. Hepsi İran kaynaklı gelen kişiler. Şimdilik tedbir amaçlı gözlem altında tutuluyorlar. Tahliller yapılacak. Gerekli kontroller tahliller yapılacak. Hepsi İran’dan gelen 13 kişi.’ dedi.

Editör: TE Bilisim