Bugün ne pişirsem, akşama ne pişirsem diyenlere günün kolay yemek önerileri (23 Haziran 2020 Salı)… Kolay yemek tarifleri arayışında olanların kısa sürede yapabilecekleri ve yaz aylarında  mevsim sebzeleriyle yapılabilecek yemeklerden yine muhteşem bir lezzet; Kabak İmam Bayıldı Tarifi!.. Malzeme listesi de lezzeti kadar hafif Kabak İmam Bayıldı tarifinin detaylarını okurlarımız için derledik. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere günün kolay yemek önerileri (23 Haziran 2020 Salı); Kabak İmam Bayıldı Tarifi‘nin malzeme listesi, yapılışı ve püf noktaları haberin detayında!..

Bugün akşama ne pişirsem; Kabak İmam Bayıldı Tarifi!

1,5 saatte hazırlanabilecek 6 kişilik Kabak İmam Bayıldı Tarifi için gerekli malzemeler;

4 adet orta boy biraz tombul kabak 2 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy domates 7-8 diş sarımsak Yarım çar bardağı zeytinyağı 1 adet defne yaprağı

3 yemek kaşığı kadar taze kıyılmış maydanoz 3 adet sivri biber 2 çay kaşığı tuz Kabakları kızartmak için sıvıyağ

Sosu için gerekli malzeme:

1 çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı ev yapımı domates ve biber salçası karışımı

Kabak İmam Bayıldı nasıl yapılır?

Kabak İmam Bayıldı Tarifi yapılışı için öncelikle kabakların sap ve baş kısımlarını kesin, yıkayıp bir çatal yardımıyla boyuna çizikler atın. Uzunlamasına 2 parçaya böldüğünüz kabakların içlerini çıkarın ve her birini kızgın yağda 1 er dakika hafifçe yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızaran kabakları havlu kağıt serdiğiniz geniş bir tabağa alın.

Kuru soğanları ince ince piyazlık, domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları soyun ve boyuna 2’şer parçaya bölün. Biberleri ince ince kıyın. Domatesi küp küp doğrayın. Soğanları, sarımsakları ve defne yaprağını zeytinyağıyla tavaya alın. Biraz tuz ekleyerek soteleyin. Pembeleşen soğanlara domatesi ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar sotelemeye devam edin.

Kabakların içerisine hazırladığınız soğanlı harcı paylaştırın ve pişireceğiniz borcama dizin. Salça ve suyu biraz tuz ekleyerek iyice çırpın. Borcama dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun!..

[su_note]En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.[/su_note]

Editör: TE Bilisim