Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/Kosova

Eski Yugoslavya ülkelerinin devlet ülkeleri ile ilgili yorumlar yapan Başsavcı Serge Brammertz, suçların reddedilmesinin Balkanlar’daki siyasi yetkililerinde gördüğünü belirterek, “Sorunun derinliği siyasetçilerin eylemleriyle görülebilir.” ifadelerini kullandı.

Serge Brammertz, “Uzlaşma vadederek veya diğer topluluklara köprüler kurarak oy aramazlar. Bunun yerine, politikacılar suçları reddederek ve sorumluları koruyarak seçimleri kazandıklarına inanıyor.” diye konuştu. Bunu Ruanda ve eski Yugoslavya ülkelerinin mağdurları için daha fazla adalet arayışında kaydedilen ilerlemeden bahsederken kaydetti.

KATLİAMLARI İNKAR ETMEK BALKANLAR’DA ÇOK NORMAL!

Ruanda’daki yetkililer tarafından halen 500’den fazla kaçak arandığını vurgulanan Brammertz, yapılması gereken daha çok iş var diyerek, eski Yugoslavya’da ise ulusal mahkemeler binlerce kişi için daha işlem yapmak zorunda olduklarını aktardı. Başsavcı Barmmertz’in tepkisi, Sırbistan Aleksander Vuçiç’in Kosova’ya müdahalesine ilişkin uluslararası farkındalık yaratan olay olan Reçak katliamını inkâr etmesinden sonra geldi. Aleksander Vuçiç, Reçak katliamının gerçekleşmediğini inkar etmeye kalkışarak, “Reçak bir kurguydu” demişti.

Bunun üzerine Arnavut yetkililerden ve özellikle Kosovalı siyasetçilerden büyük tepkiler gelmişti.

Editör: TE Bilisim