Güvenlik kaynaklarından gelen bilgiye göre, Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin elebaşı Hafter’in BAE’den destek talebi üzerine Sudanlı milislerin bölgeye gönderilmesine dair cevaben yazılan mektup, ülkede bütünlüğün sağlanmasının karşındaki gizli pazarlıkları bir kez daha gözler önüne serdi.

İKİ TUGAY ASKER GÖNDERDİ

BAE’li yetkililer, Hartum’da Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri Komutanı Muhammed Hamdan Dagalo ile görüştü. Görüşmede BAE heyetinin, güçlerini Libya’ya göndermesi karşılığında Dagalo’ya mali ve askeri destek sözü verdiği, buna karşılık Dagalo’nun da Libya’ya 2 tugay asker göndermeyi kabul ettiği öğrenildi.

PARAYLA SATILDILAR

Dagalo’nun BAE’nin talebini karşılamak için Güney Darfur Bölge Başkanlığı’na 23 Ekim’de talimat vererek 1200 asker hazırlanmasını istediği, Güney Darfur Bölgesi Askeri İşler Dairesi Başkanı Hamid Cuma Adam tarafından Niyala kampından Cufra üssüne gönderilmek üzere milislerin hazırlandığı kaydedildi.

FOYALARI ORTALIĞA SAÇILDI

Milislerin en kısa sürede yola çıkacağına dair ortaya çıkan mektup da söz konusu gizli pazarlığı gün yüzüne çıkardı.“Paralı asker değiliz. Libya’da Sudanlı paralı askerler ve Cancavid milislerinin varlığının iddia edilmesi yanlış ve temelsizdir.” diyen Dagalo’nun sözleri de bu mektupla yalanlandı

Editör: TE Bilisim